Vraag van de week: Zijn er films die je zou moeten kijken, maar “weigert” te zien?

Vraag van de week

Als filmliefhebber heb ik een enorm aantal films gezien en ben ik altijd bezig om m’n kennis uit te breiden door klassiekers te zien of films die een bepaalde impact hadden. Toch zijn er af en toe films waarvan je weet dat je ze eigenlijk moet hebben gezien om er over mee te kunnen praten, maar die je als je eerlijk bent gewoon niet wilt zien. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld de Twilight films. Films die ik uit mezelf weiger te kijken, maar waarvan ik er tenminste eentje van zou moeten zien om te begrijpen wat er nu zo goed/slecht aan is. Een blindspot die ik dus bewust leeg laat. Zijn er voor jou ook films waarvoor dat geldt?

Zijn er films die je zou moeten kijken, maar “weigert” te zien?

17 thoughts on “Vraag van de week: Zijn er films die je zou moeten kijken, maar “weigert” te zien?

      • Ik doel daarmee op de late jaren 70, begin jaren 80.
        Zo moet ik bijvoorbeeld Evil Dead en The Texas Chainsaw Massacre nog zien.

        De gruwelijkheid die geïnsinueerd en getoond wordt schrikken me af. Ik zie het te realistisch.

  1. Cannibal Holocaust zie ik niet als een film die ik ‘moet’ kijken, maar in discussies rond cultfilms en found footage komt ‘ie vaak voorbij. Ik ben weerbarstig in wat ik lees over diergeweld en denk dat ik dat gewoon niet wil zien.

    De nieuwe Lars von Trier blijft ook een twijfelgeval, zelfs nu ik me al voor een persscreening heb aangemeld.

    • Ja, ik heb ook genoeg over die film gehoord, maar heb geen behoefte het zelf te zien.

      Heb nog niets gelezen over de nieuwe von Trier, maar aangezien dat een provocateur is verbaast het me niets dat een film van hem zo’n gevoel oproept.

  2. Oof. Zoveel films. Sommige sla ik over vanwege de acteur(s), zoals Johnny Depp. Sommige (zoals de 50 Shades franchise) omdat ik liever GOEDE films zie. Anderen weer (zoals SOLO – A Star Wars Movie) omdat ik niet echt om Star Wars geef buiten de originele trilogie om.

  3. Iedere zwaar overrated film die een Oscar heeft gewonnen, omdat “de film zo bijzonder is”. Ja, er zijn uitzonderingen, maar een aantal films zal ik echt nooit kijken. Zoals The Artist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *