Vraag van de week: Wat is jouw mening over een servicebioscoop?

Vraag van de week

De afgelopen week heb ik genoten van een weekje vakantie in de buurt van Almelo. Ik kan het als ik ergens ben niet laten om toch iets met film te doen, dus ik ging er op zoek naar een aantal verdwenen bioscopen. Daarnaast bezocht ik er ook de lokale bioscoop “Movie Unlimited Almelo”. Ze noemen zichzelf een servicebioscoop en had geen idee wat dat inhield. Bij elke bios verwacht je natuurlijk wat service, maar wat ze er hier mee bedoelen is dat je tijdens het bekijken van een film nog bestellingen kunt doen. Hier had ik wel eens over gelezen bij bioscopen in Amerika, maar dat het concept hier ook bestaat was nieuw voor me. Toch is het iets waar ik persoonlijk, zeker gezien mijn frustraties bij bioscoopbezoeken, geen fan van ben.

Om er voor te zorgen dat je het menu kunt zien en de medewerkers alles kunnen zien, betekent dit dat er tijdens de hele film lampjes in de zaal (zachtjes) aan staan en je fel rode knop hebt om iemand te roepen. Met andere woorden extra afleiding die ik zelf niet echt kan waarderen. Als je iets wilt hebben kun je dat toch allemaal van te voren halen?

Wat is jouw mening over het concept servicebioscoop?

6 thoughts on “Vraag van de week: Wat is jouw mening over een servicebioscoop?

  1. Hmmmm, mijn eerste reactie is neen. Films hoor je in totale duisternis en vrij van lawaai het te zien.
    Maar, ik kan aannemen dat hier een publiek voor is.

    • Uiteraard is er een publiek voor (en in dit geval is er volgens mij maar één bioscoop in de stad). Ik zag er The Meg, dus gelukkig niet direct een film waarbij je echt heel erg moet opletten. Grotere frustratie was dat er op m’n rij een tiener zat die keihard schreeuwde dat “nu komt die haai” gevolgd door “iedereen heeft dat toch al in de trailer gezien”. Die heb ik meteen gevraagd of hij z’n mond kon houden.

  2. Voor mij hoeft het ook niet. Ik kom om film te kijken en als ik ergens zin in heb dan bestel ik dat van tevoren of gewoon na de film. Ik geloof wel dat anderen het misschien fijn vinden, maar ik zou het vooral storend vinden.

    • Ja, het is een concept dat ik wel begrijp omdat het een soort van luxe uitstraalt maar dan gaat het toch meer om die beleving dan de film. Tenzij de medewerkers van deze bioscoop een ninjatraining hebben gehad en je ze totaal niet merkt. Ik was nieuwsgierig, maar tegelijkertijd zou het me te veel storen om het in de praktijk uit te vinden hoe het precies zou werken.

  3. Mijn primaire gedachte is; Hell no! Zou er nog eens niet voor open staan om een dergelijke bios te bezoeken. Kun je jezelf voorstellen dat je in plaats van The Meg een film als A Quiet Place hier had gekeken?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *