Vraag van de week: Hoe lang is jouw Netflix lijst op het moment?

Vraag van de week

Het aanbod op Netflix blijft, net zoals het universum, maar uitdijen. Het bedrijf heeft voor dit jaar een budget van 80 miljard en meldde dat het in 2018 80 nieuwe originele films wil hebben en een totaal aanbod van 700 originele series. Dat betekent dat er wekelijks veel nieuwe content te vinden is en het inmiddels onmogelijk is geworden om bij te blijven. Zo kan het makkelijk voorkomen dat je zelfs releases mist (zo wist ik bijvoorbeeld niet dat er een nieuwe John Woo film op Netflix te vinden was (Manhunt)).

Nu lees ik wel veel over de wereld van media en als er een interessante trailer of recensie langskomt voeg ik deze toe aan m’n Netflix lijst. Het daadwerkelijk bekijken lukt echter niet altijd. Eindresultaat: Een steeds groeiende “Mijn lijst” op Netflix. Eentje waarvan ik stiekem weet dat ik ‘m nooit weggekeken krijg, helemaal omdat er ook veel series tussen staan. M’n huidige aantal staat op 90 titels (waaronder Netflix exclusieve content als Stanger Things, tweede seizoenen van Luke Cage, Jessica Jones en films als How it Ends, Tau, ร“rbita 9 en Tallulah) en ben benieuwd hoe dat met jullie zit.

Hoe lang is jouw Netflix lijst op het moment?

14 thoughts on “Vraag van de week: Hoe lang is jouw Netflix lijst op het moment?

  1. Dit is bij mij wel een dingetje. Het limiet van de Netflix lijst is 500 titels en meerdere malen heeft hij bij mij vol gestaan. Dus tegenwoordig heb ik het strenger geselecteerd. Alles wat ik al heb gezien, beoordeel ik als ‘leuk’ en knikker ik uit mijn lijst. Dat scheelt al enorm. De rest bestaat uit de fantastische films die op Netflix staan, van Hugo tot Truman Capote, The Stranger en Notting Hill. Heel veel Netflix Original-films zijn crap, dus die heb ik er ook laatst bijna allemaal uitgegooid.

    • Wow, dat is inderdaad een erg grote lijst geweest! Ik laat dingen in m’n lijst staan die ik al gezien heb, over het algemeen herkijk ik maar heel erg weinig. Ja, er zijn helaas niet een heleboel Netflix originals die de moeite waard zijn.

  2. Ik heb iets van 60, 70 titels denk ik. Netflix heeft echter ook wel een aantal titels die ik gemakkelijk op andere manieren kan zien. Daar heb ik minder haast mee dan. Dan zet ik eerder een anime als het debuut van Miyazaki op, omdat je die anders niet zo eenvoudig te pakken krijgt.

    Om op de hoogte te blijven gebruik ik het nf-overzicht van een site waar ik ook als user actief ben, moviemeter

    https://www.moviemeter.nl/netflix

    Je hebt hier ‘verwacht’, ‘nieuw’ en ‘laatste kans’, vrijwel altijd met data erbij.

  3. Ik heb er nu 73 op staan, 72 films en 1 serie. Eerst waren het er veel meer maar ik heb een poos terug grote schoonmaak gehouden (alle Netflix originals, de meeste series en alles wat ik al gezien had eruit gegooid). Er komt echter ook steeds van alles bij, dus later deze week kan het wel weer 75 of 80 zijn…

  4. Ik heb er maar 22 titels in staan. Maar dat is meer omdat ik ‘mijn lijst’ nooit echt als zodanig gebruik. Is er nooit van gekomen, denk ik. Ik ben sowieso slecht in het bijhouden van lijstjes. Ik update Letterboxd ook veel te weinig, eigenlijk.

  5. Toevallig zijn we daar ook tegen aan gelopen: te veel. 96. Maar … daar staat ook veel tussen wat we al gezien hebben, maar waar we wachten op een nieuwe serie. Meestal als er leuke films bijkomen, heb ik die toch al gezien. Netflix heb ik niet voor de films.

    • Netflix heeft regelmatig wel films die de moeite waard zijn, maar net zoals jij kijk ik er gemiddeld meer series op dan films.

  6. Pingback: Hannah Gadsby: Nanette (2018) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *