Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Recensie

Als je afgaat op de titel, zou je je misschien af kunnen vragen waarom je naar een film zou moeten kijken die gaat over drie reclameborden op een plek waar je nog nooit van hebt gehoord. Als je iets verder kijkt en er ziet dat Martin McDonagh de schrijver en regisseur is, dan wordt het al interessanter. Hij maakte namelijk in het verleden het zeer gewaardeerde In Bruges en was ook verantwoordelijk voor Seven Psychopaths. En met een sterrencast met onder andere Francis McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell en vier Golden Globes (voor beste actrice in een drama, beste film (drama), beste mannelijke bijrol in film en beste script) is dit toch wel één van de eerste must-sees van het jaar.

Review Three Billboards Outside Ebbing Missouri

De drie reclameborden in de titel worden gehuurd door Mildred (McDormand), die ze gebruikt voor een boodschap aan de lokale politie. Haar dochter is een paar maanden geleden verkracht en vermoord en ze vraagt zich af waarom er nog steeds niemand is opgepakt. In de kleine gemeenschap brengen de borden nogal wat teweeg, ook bij de politie.

“Een niet te missen film…”


 Waar moet je met een film als deze beginnen? Voor mij was het van begin tot einde een genot om naar te kijken. Het acteerwerk is voortreffelijk. McDormand speelt een vrouw die nergens bang voor is en actie onderneemt om antwoorden te vinden, ongeacht wie ze daarmee raakt. Harrelson’s karakter is er eentje met diepgang die alhoewel eindverantwoordelijk voor het onderzoek realistisch gezien niet veel meer kan doen, maar desondanks het gesprek aangaat. Sam Rockwell is als domme en gewelddadige agent elke scène weer een genot van zowel komedie als wat frustratie en zo kan je doorgaan met de rest van de cast. Dankzij zeer scherpe dialogen en een verhaal waarbij elk karakter niet alleen goed of slecht is is dit een film die nu al een plek verzekerd heeft in mijn top 10 aan het einde van het jaar. Een titel die ik al twee keer heb gezien en ook die tweede kijkbeurt net zo goed vond. Een niet te missen film dus.

2 reacties op “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.