Vraag van de week: Wat is je favoriete “bioscoopformaat”?

Vraag van de week

De bioscoopwereld blijft veranderen. Deels als reactie op het VOD-aanbod en deels door nieuwe technische ontwikkelingen moeten bioscopen relevant blijven om bezoekers aan zich te binden, waardoor je als bezoeker nogal wat keuze hebt. 3D is misschien niet meer zo populair als het ooit was, maar er is daarnaast ook IMAX, Dolby Cinema en binnenkort 4DX (waarbij de stoelen meebewegen en er ook bv. geuren zijn). Maar als je nu mocht kiezen, welk van die formaten hebben dan je voorkeur? Of heb je er liever geen enkele?

Zelf kijk ik films het liefst in een Dolby Cinema. Films in 3D (waar ik echt geen fan van ben) zien er helderder uit, maar ook films in 2D zijn enorm scherp, het contrast is fantastisch en ook het geluid is niets op aan te merken (staat meestal ook niet te hard, wat regelmatig in IMAX wel wil gebeuren).

Wat is jouw favoriete bioscoopformaat?

4 reacties op “Vraag van de week: Wat is je favoriete “bioscoopformaat”?

Leave a Reply

Your email address will not be published.