The Mermaid (2016) – Recensie

Recensie The Mermaid

Alhoewel veel mensen regisseur/acteur Stephen Chow niet zullen kennen, waren zijn films Shoalin Soccer en Kung Fu Hustle ook hier redelijk populair. Hij regisseerde daarna nog een aantal films, maar die sloegen hier niet aan. Eén daarvan is The Mermaid en ook hier schotelt hij de kijker weer een bizar verhaal voor.

Review Mei ren yu The Mermaid

Liu Xuan (Chao Deng) is een zeer succesvol zakenman, die op het punt staat een nieuw project te starten. Dat project zal echter op ecologisch vlak veel impact hebben, met name op een verborgen gemeenschap van zeemeerminnen. Eén ervan, Shan (Yun Lin), is opgeleid om zich als mens voor te doen en Liu te vermoorden. Ze valt op door haar vreemde gedrag, wat Liu interessant vindt. De twee beginnen echter gevoelens voor elkaar te krijgen, waardoor Shan worstelt met haar opdracht om haar gemeenschap te beschermen en haar gevoelens. Is dit op een andere manier op te lossen?

“leuke titel uit de hoed van Chow…”


 The Mermaid bevat typische slapstick momenten zoals je die in een film van Stephen Chow mag verwachten. Met een boodschap over het milieu (die echter niet storend is) geeft de regisseur ook een boodschap mee tussen de grappen door (die soms donker zijn, zoals bij een octopusman die meer dan eens wat te verduren krijgt met z’n tentakels). De toon van de film verandert af en toe en er zullen genoeg grappen zijn die aan een westers publiek voorbij gaan, maar toch is dit weer een leuke titel uit de hoed van Chow.

2 reacties op “The Mermaid (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.