Unlocked (2017) – Recensie

Recensie Unlocked
Toen eerder dit jaar Unlocked in de bioscopen draaien was ik wel benieuwd naar deze actiefilm met Noomi Rapace in de hoofdrol, maar onvoldoende om er de tijd voor vrij te maken om er naar toe te gaan. Nu de titel beschikbaar is via VOD was het een mooi moment ‘m alsnog te zien. Had ik deze op het grote doek moeten kijken?

Review Unlocked

Alice Racine (Noomi Rapace) is een specialist in kruisverhoren. Nadat ze in Parijs een terroristische aanslag niet wist te voorkomen is dat iets waar ze mee blijft worstelen en is ze niet meer actief als agent. Toch blijft ze in London contact houden met de geheime dienst daar en wanneer er een biologische aanval dreigt en er niet direct experts beschikbaar zijn, wordt ze min of meer gedwongen om mee te helpen en een verdachte te ondervragen. Dat gaat niet helemaal volgens plan en Alice is genoodzaakt zo min mogelijk op te vallen en te proberen informatie te achterhalen waarmee ze niet alleen de aanval weet te verijdelen, maar ook zichzelf in veiligheid kan stellen.

“film die uiteindelijk teleurstelt…”


 Met een cast die niet verkeerd is (naast Rapace spelen ook Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich en Michael Douglas mee) en een goed opgezet is de film aanvankelijk een lekker actiefilm waarin Alice alle kennis die ze heeft moet gebruiken om te kunnen overleven. Dat resulteert in veel spanning en een onvoorspelbare richting. Naarmate de film echter vordert gaat de kwaliteit helaas langzaam naar beneden en wordt het verhaal met de minuut ongeloofwaardiger en lachwekkender, inclusief slechteriken die nog net niet aan een denkbeeldige snor staan te draaien. Een initieel boeiende film die uiteindelijk teleurstelt. Ik heb dan ook geen spijt dat ik deze titel niet in de bioscoop gezien heb.

2 reacties op “Unlocked (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.