Muziek geïnspireerd door films: Cube – Freek Mastwijk

Filmmuziek geinspireerd door Cube
Zoals je van me gewend bent, probeer ik niet alleen recensies te schrijven, maar zo af en toe wat nieuws te doen. Een tijdje geleden zat ik na te denken over films en muziek, maar niet de muziek die te horen is wanneer je een film bekijkt, maar muziek die geïnspireerd wordt door een bepaalde film. Er zijn natuurlijk diverse muziekvideo’s die gebaseerd zijn op films en er zijn genoeg nummers die films samplen, maar wat zou een muzikant doen als ik ‘m de vraag zou stellen om een nummer te maken met een film als inspiratie?

Filmmuziek geinspireerd door Cube Freek Mastwijk

Ik benaderde Freek Mastwijk met deze vraag. Hij was eerder met zijn broer mede verantwoordelijk voor de muziek voor de documentaire Dichter bij Maarten en is ook op Soundcloud te vinden. Bewust noemde ik geen specifieke titel en bijna zonder na te denken kwam hij gelijk met de film Cube uit 1997. Het draait daarbij om een groep mensen die opgesloten zitten in kamers in de vorm van kubussen waaruit ze moeten zien te ontsnappen. De kamers zijn echter ontworpen om te doden.

Freek kwam terug met het onderstaande nummer, wat een heel duidelijk gevoel oproept en mij persoonlijk een beetje deed denken aan de muziek van Under the Skin, dat je ongemakkelijk laat voelen en in je hoofd blijft spoken.

Luister zelf:

Wat vind jij van dit nummer?

Eén reactie op “Muziek geïnspireerd door films: Cube – Freek Mastwijk

  1. Dat zeurderige kan echt een toegevoegde waarde hebben in een film. In Under the Skin had het dat zeker. Cube ken ik persoonlijk niet, maar als ik de beschrijving zo lees, dan past dit nummer daar perfect bij. Er zit ook wel een beat in, die me een beetje aan rapmuziek doet denken, maar dat kan ik fout hebben. Gaaf dat ze stukken uit de film hebben verwerkt in ieder geval. Ik zit mee te knikken 🙂

    ps: leuk nieuw onderwerp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.