Tour de Pharmacy (2017) – Recensie

Recensie Tour de Pharmacy
Er zijn een hoop films over wielrennen (voor de beste raadt ik deze lijst van collegablog De Protagonisten aan) en de sport is nog steeds enorm populair. Toch is er al jaren veel controverse en hebben veel sponsoren zich teruggetrokken vanwege de schandalen met betrekking tot doping. Tourwinnaars moesten er hun titel(s) voor inleveren. Met de Tour van 2017 achter de rug lijkt er verbetering te zijn aangezien er amper gevallen gevonden zijn. Toch heeft de sport een imago van gebruik van verboden middelen gecreëerd en dat is reden voor de HBO-komedie die grappen maakt over wielrennen.

Review Tour de Pharmacy

Schrijver Murray Miller was al eerder verantwoordelijk voor het bizarre 7 Days in Hell, een mockumentary die ging over de geadopteerde broer van de zusjes Williams en zijn rivaliteit met een andere tennisspeler, wat uiteindelijk zou leiden tot een wedstrijd op Wimbledon die 7 dagen zou duren. Het was een bizarre film waarbij de humor me persoonlijk niet wist te raken. Miller is ook de schrijver van deze titel, waarbij een indrukwekkende cast het fictieve en compleet bizarre verhaal over de tour van 1982 vertelt waarin slechts vijf rijders uiteindelijk nog in de race waren vanwege een immens dopingschandaal.

“een film die zichzelf geen enkel moment serieus neemt…”


 Andy Samberg, Orlando Bloom, Dolph Lundgren en John Cena zijn slechts enkele van de acteurs die verschijnen. Leuke cameo’s weten regelmatig te verrassen in een film die zichzelf geen enkel moment serieus neemt. Of echte wielerfans dat kunnen waarderen is de vraag. Zelf heb ik niets met wielrennen en ik heb me erg kunnen vermaken met deze titel. De humor is regelmatig grof, maar de grapdichtheid is hoog waardoor er heel veel raak is. Dat zelfs een bekende wielrenner bereidt was om aan deze film mee te werken is opvallend, helemaal omdat hij meegaat in het maken van grappen over een sport waar hij jaren actief in was. Een mockumentary die heerlijk is om te kijken.

Tour de Pharmacy is te zien via het HBO-aanbod bij Ziggo.

2 reacties op “Tour de Pharmacy (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.