Before I Fall (2017) – Recensie

Recensie Before I Fall

Alhoewel ik natuurlijk wekelijks veel films kijk en recensies lees, is het onmogelijk om elke film te zien of zelfs bij te houden welke films en series er die week weer beschikbaar zijn gekomen. Daardoor mis je af en toe titels die misschien interessant kunnen zijn. Dit was ook het geval met deze film. M’n oudste dochter wilde deze graag zien en omdat ik bekend ben met haar smaak (die niet altijd helemaal aansluit bij die van mij), besloot ik ‘m voorzichtig een kans te geven. Een bepaald element uit het verhaal intrigeerde me.

Review Before I Fall

Samantha Kingston (Zoey Deutch) wordt wakker op 12 februari, wat op haar school “Cupid’s Day” is en waarbij de jongeren elkaar rozen geven en de liefde verklaren. Ze wordt opgehaald door haar vriendinnen Lindsey (Halston Sage), Ally (Cynthy Wu) en Elody (Medalion Rahimi), die haar plagen over het feit dat ze die avond voor de eerste keer het bed zal delen met haar vriendje. Ze krijgt een aantal rozen en tijdens de lunch maakt ze plezier met haar vriendinnen. Als Juliet (Elena Kampouris), die niet tot de groep behoort, voorbij loopt maken ze grappen over deze “psycho”. Ze gaan ‘s avonds naar een feest, waarna de nacht op een onverwachte manier eindigt. De volgende dag wordt Samantha wakker en realiseert ze zich langzaam dat ze terecht gekomen is in een tijdsloop (zoals in Groundhog Day). Hoe moet ze met deze situatie omgaan…en hoe kan ze het laten stoppen?

“ontstijgt echter niet het nivo van soortgelijke films…


 Het concept achter Before I Fall (dat gebaseerd is op een boek) is interessant. Wat doet een tiener in deze situatie, waarin typische tienerproblemen (zoals vrienden, eigen identiteit, voor anderen opkomen, jezelf vinden) de boventoon voeren? Samantha pakt deze, telkens als de dag zich herhaalt, anders aan. Het ontstijgt echter niet het nivo van soortgelijke films zonder het aspect van tijd. De uiteindelijke boodschap die deze titel duidelijk wil maken is mooi en er is ook het nodige drama, maar dit is een film die vooral kijkers van dezelfde leeftijd (tieners) zal aanspreken. Zelf kon ik een aantal elementen waarderen, maar was het geheel redelijk voorspelbaar.

4 reacties op “Before I Fall (2017) – Recensie

    • Ja, aangezien ik altijd zo veel mogelijk blind een film inga had ik geen idee wat ik kon verwachten en het was grappig om te zien dat ik er wel iets heel anders uithaalde in vergelijking met m’n dochter.

    • Het is een probeersel, want ik merk wel dat het toch wel flink wat extra tijd kost om het goed te doen 🙂 Moet nog even kijken of ik dit vaker ga doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.