Vraag van de week: Wat was jouw favoriete film dit eerste kwartaal?

Vraag van de week

Het is al weer mei, wat betekent dat we al weer een kwart van het jaar achter de rug hebben. In die vier maanden heb je waarschijnlijk wel een aantal films gezien, maar wat is je huidige favoriet van dit jaar? Zelf heb ik nog net geen 100 titels gezien en heb erg veel moeite om maar één als favoriet te bestempelen, maar Split, The Founder en American Honey voeren op het moment m’n lijst aan.

Wat was jouw favoriete film dit eerste kwartaal?

29 reacties op “Vraag van de week: Wat was jouw favoriete film dit eerste kwartaal?

 1. Ik heb nog weinig gezien van dit jaar hetgene wat ik dan gezien heb was leuk maar niet dat ze favoriet waren. Heb wel dit jaar Children of men gezien, is al een oudere film maar heeft indruk op me gemaakt.

  • Children of Men is zeker een goede film, eentje die ik al weer veel te lang niet heb gezien. Erg indrukwekkend.

 2. Ik heb nog te weinig gezien om een fatsoenlijke top 10 te kunnen maken, maar op dit moment voert Guardians of the Galaxy Vol. 2 toch wel het lijstje aan. Ik was ook enorm onder de indruk van Brimstone dus die staat ook hoog op het lijstje tot nu toe.

 3. De beste film die ik heb gezien is ongetwijfeld Whiplash.
  Ik heb deze film gezien voordat ik naar het geweldige La La Land ben gegaan. Maar Whiplash is toch het meesterwerk van de twee.

  De beste film die ik heb gezien die dit kwartaal is uitgekomen is Guardians of the Galaxy Vol. 2

 4. Voor mijn zijn The Red Turtle in Get Out de beste twee films die ik dit kwartaal heb gezien. Misschien ook leuk om te vermelden, ik zit pas op de helft van jouw aantal gekeken films dit jaar πŸ˜‰

  • Get Out ga ik vanavond naar toe, ben daar erg benieuwd naar. En ja, The Red Turtle was ook een film die ik erg goed vond. Voor mijn doen is het aantal wat aan de lage kant, maar komt omdat ik veel minder reis dan vorig jaar.

  • Soms kan nostalgie heel wat teweeg brengen (en soms kan iets daardoor ook een enorme teleurstelling zijn) en fijn dat dat hier de goede kant op was. Erg vermakelijke film πŸ™‚

 5. Ik heb nog zo heel veel films gezien, maar als ik er eentje moet kiezen, dan toch ‘La La Land’. Schitterende feelgood-film met prachtige muziek.

  • Tsja, een film die veel lof kreeg maar die voor mij toch wel teleurstellend was. Gelukkig heb jij er wel van kunnen genieten.

 6. Gezien ik Rogue One pas in januari heb gezien past die daar onder. De meeste blockbusters (Lego Batman en GOTG 2 voorop) slaan tegen.

 7. Mijn favorieten zijn tot nu toe Manchester by the Sea en Guardians of the Galaxy 2. Ik moet wel toegeven dat ik nog niet zoveel films heb gezien dit jaar.

  • Manchester by the Sea staat ook op m’n lijstje, maar de andere titels die ik noemde hebben bij mij toch net de voorkeur πŸ™‚

 8. Uhhhh…Moonlight? Anyone? Intiem, breekbaar, gevoelig, relevant en soms bijna poΓ«tisch. Ook weggeblazen door Manchester By The Sea en The Handmaiden.

  • Hey Gudo, helemaal met je eens, Moonlight is ook een titel die ik in m’n lijstje tot nu toe heb staan (alleen niet bovenaan). The Handmaiden trouwens ook. De titels waar ik echt van heb genoten dit jaar zijn:
   Moonlight
   Manchester by the Sea
   American Honey
   The Founder
   The Handmaiden
   Split
   Kong: Skull Island

   Waarbij die laatste misschien iets uit de toon valt πŸ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published.