Vraag van de week: Heb je wel eens overwogen een overstap van bloggen naar iets anders te maken?

Vraag van de week

Recent vroeg ik nog op m’n Engelstalige site aan m’n lezers of bloggen niet langzaam aan het uitsterven was. Als ik kijk naar filmblogs.nl lijkt het antwoord een duidelijk “Nee!” te zijn, maar toch zou je kunnen stellen dat het grote publiek eerder naar de al gevestigde grote sites zal gaan en niet zo veel meer andere websites te bezoeken, tenzij deze tijdens een Google search gepresenteerd wordt. Zelf haal ik nog genoeg voldoening uit bloggen, maar het betekent niet dat ik niet kijk naar nieuwe manieren om het anders te doen. Zo heb ik er ook wel eens aangedacht om recensies op YouTube te plaatsen, maar aangezien ik simpelweg niet de tijd heb om dat te doen op de manier waarop ik dat zou willen heb ik die stap nooit genomen. Vroeg me af hoe jij daar als blogger over denkt.

Heb je wel eens overwogen een overstap van bloggen naar iets anders te maken?

13 reacties op “Vraag van de week: Heb je wel eens overwogen een overstap van bloggen naar iets anders te maken?

 1. Net zoals jij, heb ik mij ook al de vraag gesteld of ik geen YouTube-recensies moet maken, maar ik heb daar gewoonweg de tijd niet voor. Ik schrijf filmrecensies eigenlijk vooral voor mezelf. En het is mooi meegenomen dat die af en toe ook eens gelezen worden…

  Mijn theaterrecensies van amateurvoorstellingen worden wel veel gelezen en daarvoor doe ik het. De filmrecensies doe ik gewoon omdat ik het graag doe en zo een eigen database heb van wat ik van die films vond…

  Zijn er nog andere mogelijkheden? Zoals Wilco Born, twitterrecensies… Nog?

  • Natuurlijk zijn er allerlei manieren om jezelf verder te promoten. Twitter is een optie, maar ook recensies op Letterboxd of andere sites. Ik zou best van m’n recensies ook een video versie willen maken….tijd is inderdaad het probleem.

 2. Dat niet hoewel ik wel bezig was (en eigenlijk nog ben) van hoe ik mezelf kan blijven onderscheiden. In alle eerlijkheid vind ik de toename in alle blogs, vlogs, social media kanalen en ga zo maar door erg jammer, omdat het simpelweg teveel is. Natuurlijk is het iedereen zijn goed recht om iets te doen, maar ik vind het jammer dat niet alles te volgen, lezen en zien is. Daar is het gewoon te groot voor.

  Ik zie in verkeer dat het bloggen nog steeds werkt, maar ik zie wel dat de interactie met de bezoekers steeds minder wordt (tenzij je weer mensen ziet en spreekt bij een get together of op een Comic Con zoals afgelopen weekend). En ik meen het echt als ik zeg dat ik dat enorm jammer vind.

  • Ja, het onderscheidende vermogen houdt me ook wel bezig en dat is voor mij vooral andere artikelen en natuurlijk proberen nieuwe dingen op te zetten. Maar helemaal met je eens dat er zoveel is om te volgen dat het eigenlijk niet te doen is, dat zie ik al met alle artikelen op filmblogs.nl. Daar zou ik meer van willen lezen, maar kom daar helaas niet aan toe.

   Ik ben ook nog wel tevreden als ik naar de bezoekers kijk, maar ik haal m’n energie vooral uit interactie en zou dat ook vaker willen zien….maar lijkt minder te worden inderdaad.

 3. Ik doe het natuurlijk nog niet zo bijster lang, dus ik ben ook nog niet op een punt gekomen dat ik iets anders overweeg. Wel mis ik ook wat interactie, het zijn vaak dezelfde mensen die reageren en je hoopt daarin toch ook op wat diversiteit. Ik schrijf ook veel voor Filmvandaag omdat ik weet dat die recensies veel gelezen worden, maar dat is meer persoonlijke uitdaging en portfolio opbouwen dan dat het extra reacties oproept of tot meer community building leidt (vooralsnog). Het is even aankijken welke stap ik nu op studiegebied wil gaan zetten!

  • Ja, de interactie is zoals je zegt helaas vaak dezelfde mensen. Is natuurlijk prima, maar af en toe een nieuw geluid is ook wel fijn.

 4. Ik blijf gewoon lekker doorgaan. Natuurlijk vraag ik mij wel eens af of het anders moet, maar uiteindelijk zijn het altijd maar een paar kleine dingen die we wijzigen. Ik herken datgene wat Paul zegt wel. Vroeger (vorig jaar ;-)) was de interactie tussen de blogs onderling veel groter. Nu zie je door de toename aan blogs dat je toch al snel een keuze moet maken, omdat het niet meer bij te houden is. Dat is wel jammer inderdaad, maar ook de werkelijkheid. Net zo leuk als dat wij het vonden om te gaan bloggen, hebben anderen dat ook. Dat is wel iets moois. En wie weet stoppen we ooit wel met alle randzaken en plaatsen we alleen nog maar recensies.

  • Weet niet of het aantal blogs is toegenomen of dat ze simpelweg makkelijker te vinden zijn nu 🙂 Zou het trouwens zonde vinden als jullie alleen nog recensies zouden doen, juist die andere extra dingen zijn ook leuk en zijn daarnaast onderscheidend.

 5. Nee, eigenlijk niet. Ik vind het eigenlijk ook wel jammer dat de interactie met bezoekers en bloggers minder is geworden. Ik ben daar zelf ook schuldig aan. Vaak kost het me al moeite om mijn eigen blog met regelmaat te updaten. Het plaatsen van reacties schiet er eigenlijk bij in. :/

  • Ja, dat is inderdaad jammer….maar ik waardeer het zeer dat je dan toch de tijd hebt genomen om hier een reactie achter te laten 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.