Paterson (2016) – Recensie

recensie paterson

Paterson is niet alleen een stad in Amerika, maar ook de naam van de hoofdpersoon in deze film, gespeeld door Adam Driver. Hij werkt als buschauffeur en schrijft poëzie. Z’n vriendin is een artistiek type, die alles in huis zwart/wit schildert en droomt dat ze een succesvolle zangeres of cupcake verkoper wordt. Gedurende een week geeft deze film een kijkje in hun leven.

review paterson

Paterson is zo’n film die goed gemaakt is, waarbij de acteurs prima zijn en die een bepaalde sfeer oproept maar waar ik helaas verder maar weinig mee kan. Het leven van Paterson is normaal en hij maakt maar weinig wereldschokkende dingen mee. Hij rijdt met de bus, bezoekt de lokale bar en raakt in gesprek met willekeurige mensen.

“een film zonder conflicten…”


 Dat gebeurt in meer films, maar in dit geval had ik geen aansluiting op de karakters. De poëzie vond ik maar niets en Paterson’s vriendin werkte al snel op m’n zenuwen. Het is zo’n film waar ik graag van had gehouden en waarvan ik zeker weet dat velen dat zullen doen. Ik alleen niet. Het is een film zonder conflicten en misschien heb ik dat gewoon nodig in films.

8 reacties op “Paterson (2016) – Recensie

  1. Hier ben ik dus ook een beetje bang voor. Aan de ene kant hou ik wel van dit soort conflictloze films, maar soms wordt het hierdoor ook wat nietszeggend. Wil hem wel nog gaan zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.