Deepwater Horizon (2016) – Recensie

Bespreking Deepwater Horizon

Als mensheid zijn we in staat complexe problemen aan te pakken en een oplossing te verzinnen. Daardoor hebben we technologie waarmee we de aarde kunnen verlaten, maar ook een apparaat in onze handen waarmee we meer kunnen doen dan we twintig jaar geleden voor mogelijk hadden gehouden. Het is ook indrukwekkend hoe we boorplatformen, zeer bijzondere schepen, kunnen bouwen en midden op zee in de zeebodem kunnen boren om daar verborgen olie naar boven te pompen. Maar met alle technologie kunnen er zaken misgaan, soms door het materiaal (er zijn genoeg voorbeelden van raketten die de ruimte niet wisten te halen), maar soms ook door (grove) fouten van de mens. De gevolgen kunnen desastreus zijn en Deepwater Horizon kijkt naar de gebeurtenissen in 2010 toen het op het boorplatform met dezelfde naam misging.

Review Deepwater Horizon

In April 2010 staat de Deepwater Horizon op het punt te beginnen met drillen net buiten de kust van Louisiana. Mike Williams (Mark Wahlberg) en toezichthouder Jimmy Harrell (Kurt Russell) zijn verbaasd als ze ontdekken dat de mannen die het beton moeten gieten om alles stabiel te houden al naar huis zijn gestuurd zonder dat er getest is of het de druk kan weerstaan. Wanneer er vanuit BP wordt besloten om de bron te openen, gaat het mis.

“een film die zeer realistisch aanvoelt…”


 Deepwater Horizon is een rampenfilm gebaseerd op een echte gebeurtenis, waardoor het hier niet gaat om simpel entertainment, maar een poging om de beslissingen die tot de ramp leidden in beeld te brengen en hoe iedereen op het platform handelde toen het eenmaal misging. Mark Wahlberg speelt het centrale karakter die de kijker door deze fascinerende wereld meeneemt, maar is niet de enige bekende acteur. Zo maken onder andere Kurt Russell, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien en John Malkovich deel uit van de cast. Complexe concepten worden aan het begin uitgelegd zodat de kijker op snelheid is en dit is een film die zeer realistisch aanvoelt. Daardoor wist de film me positief te verrassen, want van tevoren had ik eigenlijk weinig van deze film verwacht.

12 reacties op “Deepwater Horizon (2016) – Recensie

    • Vond het zelf qua spanning redelijk meevallen, maar het is allemaal erg overtuigend en zal door anderen wel als spannend ervaren worden.

  1. Ik heb deze film destijds in de bios gezien (mijn zus wilde het graag zien), maar ik had hier zo weinig over te zeggen dat ik een recensie maar heb laten zitten. :/

  2. Deze heb ik indertijd in de bios gezien. Deed wat het moest doen en bracht het met veel overtuiging. Goede cast maar met dat gezegd hebbende is het ook geen film die heel lang is blijven hangen. Een geode 7 is ook een waardering waar ik op uit was gekomen. Prima film dus

Leave a Reply

Your email address will not be published.