Tickled (2016) – Recensie

Recensie Tickled

De Nieuw-Zeelandse journalist David Farrier heeft een oog voor grappige, luchtige verslagen van bijzondere mensen. Toen hij op zoek was naar een nieuw onderwerp kwam hij een filmpje tegen dat z’n interesse wekte. Het filmpje ging over competitief kietelen. Het klinkt te bizar voor woorden, maar je ziet een man die vastgemaakt is met z’n handen en voeten en hoe diverse manden in sportieve kleding hem kietelen. Farrier besloot er een verslag over te doen. Hij benadert de producent van de filmpjes, Jane O’Brien Media, maar tot z’n verbazing krijgt hij een zeer vijandige reactie terug. Hij blogt er over en de reactie is niet alleen een waarschuwing dat hij het moet verwijderen omdat er anders een rechtszaak komt, maar het bedrijf stuurt ook nog eens drie mannen naar Nieuw Zeeland om Farrier te ontmoeten. Ze proberen hem te overtuigen om te stoppen. Hij besluit ondanks de waarschuwingen er meer over te weten te komen.

Review Tickled

Niets is wat het lijkt en ook hier blijkt het luchtige onderwerp van “competitief kietelen” veel donkerder te zijn dan hij verwachtte. De mannen die in de video’s zijn verschenen weigeren bijna allemaal om te worden geïnterviewd en degenen die hij wel spreekt komen met bizarre verhalen over wat hen overkomen is toen ze besloten niet langer mee te doen. Wat er verder allemaal gebeurt moet je zelf gaan bekijken (het is zonde om dat hier te “spoileren”), maar het laat zien wat een bedrijf en degene die er achter zit in staat zijn om te doen en hoe moeilijk het is om de waarheid boven tafel te krijgen. Wat begint als iets bizar en grappig verandert al snel in een situatie waar je het lachen vergaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.