Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016) – Recensie

recensie-teenage-mutant-ninja-turtles-out-of-the-shadows

Afgelopen zomer was voor velen teleurstellend en er waren diverse films die maar weinig impact wisten te maken en een beetje onder de radar bleven. Voor mij was dat onder andere dit vervolg op de film uit 2014. Die film vond ik erg tegenvallen en ik keek dan ook niet uit naar dit vervolg. Nu de film echter thuis te bekijken is besloot ik ‘m toch een kans te geven, want een film als deze heeft vast een paar vermakelijke actiescènes.

review-teenage-mutant-ninja-turtles-out-of-the-shadows

Nadat Shredder in de eerste film opgesloten werd, lijkt New York veilig te zijn. Toch weet hij tijdens een transport te ontsnappen en een samenwerking aan te gaan met Krang, een buitenaards wezen. De turtles moeten samen met de hulp van April O’Neil (Megan Fox) en een politieagent die niet gehoord wordt door z’n baas proberen Shredder te stoppen.

“biedt wat entertainment…”


 Out of the Shadows is qua toon wat minder serieus dan z’n voorganger. Dat merk je niet alleen bij de turtles, maar ook bij andere karakters die vroeger ook in de cartoon zaten zoals Bebop en Rocksteady. Dat levert tijdens de diverse actiescènes, waaronder een mooi gefilmde achtervolging en een spannende infiltratie van een gebouw momenten op die leuk zijn om te kijken. De slechterik Krang is tof gerealiseerd en een veel interessanter karakter dan Shredder is. En alhoewel de film beter is dan z’n voorganger, is het nog steeds geen hoogvlieger en zal het vooral de jeugdige kijkers het meest aanspreken. Het biedt wat entertainment, maar is te simplistisch om activiteit bij de hersencellen te genereren.

9 reacties op “Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016) – Recensie

    • Ik had toch net iets meer lol met deze…die andere wist me niet de film in te trekken en deze deed dat iets meer door z’n actie en karakters.

  1. Ik kan me vinden bij voorgaande commentaren, en helemaal bij de beheerder.
    Het was voor mij ook plezant om Beebop, Rocksteady en Krang zo goed te zien weergeven, de “turtle-van” had ook iets maar lijkt bijlange niet goed genoeg op de originele om goed te keuren. Ook de Technodrome heeft nooit iemand gezien. Nu bouwt hij zichzelf op al zwevende hoog in de lucht?!
    Hij is inderdaad minder slecht dan de eerste wat ik had verwacht. Tenslotte was de regisseur ook een grote fan van de tekenfilm uit de jaren 80-90 en hij had verbetering beloofd. Helaas blijft de film Michael Bay ademen (wordt die vent het nooit beu om nostalgie op te blazen?) en dus blijft hij ondermaats.
    Van Kevin Eastman zelf (ontmoet in Londen) had ik gehoord dat deze film wel beter moest zijn, anders zou hij alle rechten weer hebben terug genomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.