Storks (2016) – Recensie

Recensie Storks

Er zijn regelmatig films waarbij m’n verwachtingen enorm laag zijn. Meestal zijn dat ook films die ik vermijd en misschien eens een keertje bekijk als ze uit zijn op DVD/VOD. Storks was daar eentje van en het is er eentje die ook niet echt gemarket is. Maar het is herfstvakantie en als je kinderen hebt dan hoort een bezoekje aan de bioscoop erbij en de keuze van de jongste was op deze film gevallen (overigens verbaasde ik me over het enorm aantal kinderfilms dat deze week geprogrammeerd zijn, inclusief alle zomerfilms die al eerder verdwenen waren uit de zalen). Ik hoopte, net als een bezoek aan de tandarts, dat het een pijnloze zit zou zijn. Ik had echter niet verwacht dat ik zo van deze film zou genieten.

Review Storks

Het verhaal dat ooievaars baby’s bezorgen blijkt allang niet meer waar te zijn. Ze hebben hun business aangepast en bezorgen nu pakketjes voor cornernstore.com. Het bedrijf wordt gerund door Hunter (Kelsey Grammer) die op het punt staat om z’n opvolger te benoemen. Hij heeft z’n oog laten vallen op Junior (Andy Samberg). Hij krijgt de positie als hij Tulip (Katie Crown) ontslaat.

Tulip was de laatste baby die bezorgt zou worden, maar omdat dat mis ging namen de ooievaars als wees op. Junior krijgt het niet over z’n hart en geeft haar een baantje om de brieven te behandelen waarin baby’s worden gevraagd (een deel van het bedrijf dat niet meer in bedrijf is). Toch is er een jongetje dat graag een broertje wilt en besluit een brief te schrijven. Tulip ontvangt de brief en niet lang daarna produceert de fabriek weer een baby. Junior ziet z’n toekomst al in duigen vallen en wil proberen om samen met Tulip de baby te bezorgen. En dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn.

“misschien wel de leukste komedie van het jaar…”


 Wat volgt is een avontuur dat vol zit met bizarre momenten. Het zijn er zoveel dat ik eerlijk moet toegeven dat dit voor mij misschien wel de leukste komedie van het jaar is, zoveel heb ik gelachen. Niet alleen de interactie tussen Junior en Tulip is grappig, maar op een gegeven momenten ontmoeten de twee een roedel wolven die in staat blijken te zijn samen te veranderen in een boot, onderzeeër, auto en nog meer. Het is een film die dus niet alleen de kleintjes aanspreekt, maar ook in staat is de ouders te vermaken. Het gaat over thema’s als doorzettingsvermogen, familie en medeleven. De animatietak van Warner Bros, Warner Animation Group, heeft met deze tweede film (de eerst was The Lego Movie) laten zien dat ze goed kunnen meekomen met de competitie.

4 reacties op “Storks (2016) – Recensie

  1. Mijn plusdochter wou hier ook naartoe maar ik heb haar uiteindelijk kunnen overtuigen om naar ‘Pete’s dragon’ te gaan (wat een aanrader is trouwens). Misschien moet ik deze ‘Storks’ dan toch eens een kans geven?

    • Humor is heel erg persoonlijk natuurlijk, dus misschien vind jij het helemaal niets, maar ik heb me er erg goed mee vermaakt en de rest van het gezin ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.