Vraag van de week: Is het voor jou belangrijk welke studio een film gemaakt heeft?

Vraag van de week

De grote filmstudio’s. Een vaak gehoorde klacht over die studio’s is dat ze weinig originele films uitbrengen en het alleen maar om het geld draait. De realiteit is dat het stuk voor stuk gewone bedrijven zijn die aan het einde van de dag geld moeten verdienen en (meestal) een goed idee hebben wat wel en niet iets opbrengt. En het succes van grote films stelt ze ook in staat om af en toe een risico te nemen met een kleinere film. Dat zette me aan het denken, want iedereen zal zonder veel moeite de namen van de studio’s op kunnen noemen, maar in hoeverre zal de gemiddelde filmkijker in staat zijn om ook bij een willekeurige film de studio die er achter zit op te schrijven? Bij een animatiefilm of een superheldenfilm zal dat waarschijnlijk nog wel lukken, maar welke studio zit er achter de Fast & Furious films of een film als Bridget Jones? De vraag van de week:

Is het voor jou belangrijk welke studio een film gemaakt heeft en ken je dat soort informatie?

13 reacties op “Vraag van de week: Is het voor jou belangrijk welke studio een film gemaakt heeft?

 1. Ik weet meestal wel welke studio welke film maakt, maar dat maakt voor mij niets uit. Ik vind het verhaal, de regisseur en, in iets mindere mate, de acteurs of actrices die meespelen veel belangrijker.

 2. Van de grote films weet ik vaak wel welke studio’s erachter zitten, maar het is niet iets waar ik echt heel erg op let. De enige studio die ik bewust in de gaten houd is LAIKA Studios, omdat ik hun animatiefilms bijzonder vind en hoop dat ze de komende jaren nog bekender en groter zullen gaan worden.

  • Ja, Laika films moet ik ook zien inderdaad (al moet ik toegeven dat ik hun laatste niet in de bios gezien heb en ik dan ook zit te wachten op DVD)

 3. Redelijk, maar ik let er niet zo op. Ik weet bijvoorbeeld wel dat een Bad Robot of een Legendary zeker wel de moeite waard is om te kijken, omdat dit vaak big budget films zijn met veel spektakel en special effects.

 4. Op zich maakt mij dat niet zoveel uit. Ik let persoonlijk veel meer op de distributeurs. Als je eenmaal weet welke soort films je leuk vindt, kom je er vaak toch wel achter dat die films bij dezelfde distribiteur(s) worden uitgebracht. Cinรฉart en Lumiere zijn daar voor mij goede voorbeelden van.

 5. Ik weet meestal wel welke studio een film heeft gemaakt, maar dat maakt voor mij weinig verschil. Het gaat mij vooral om het verhaal. De acteurs zijn ook niet onbelangrijk, maar de studio doet er meestal niet toe. Al heb ik stiekem wel een zwak voor Disney ๐Ÿ˜‰

  • Disney in het algemeen (dus inclusief Marvel, Pixar etc) of echt de specifieke Disney titels (zowel animatie als familiefilm)?

 6. Het maak mij persoonlijk niet super veel uit welke studio de film gemaakt heeft.

  Wel heb ik een zwak voor Warner Bros. Heb zelfs een tattoo van het logo op me arm :p
  Maar dit is meer van jongs af aan met alle tekenfilms, jeugdfilms die ze uitgebracht hebben. En later natuurlijk de action collection :p
  En andere tattoo’s op me bovenarm zijn ook van Batman, en WB brengt ook deze films uit natuurlijk ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.