Vraag van de week: Wat is de laatste film die je niet uitgekeken hebt?

Vraag van de week

Met slechts een paar handelingen heeft de gemiddelde filmliefhebber honderden films tot z’n beschikking. Dat betekent een groot aanbod, waarvan uiteraard niet alles goed is. Het kan soms even duren voordat je je keuze gemaakt hebt en als je dan begint te kijken kan je er al snel achterkomen dat de film die je hebt opgezet toch misschien niet zo goed is als je had verwacht. Zelf ben ik in de meeste gevallen echter een doorzetter en kijk ik films uit waar ik aan begin (al is het maar om anderen te behoeden dat ze ver weg van een bepaalde titel moeten blijven). Maar soms zijn er films die me tot de limiet testen. De laatste die ik me kan herinneren was een documentaire op Netflix over producten die in Amerika gemaakt werden. Het nationalisme daarvan trok ik die dag niet en ik zette de film al binnen kwartier uit. Hetzelfde zou ik laatst ook met een andere film gedaan hebben, maar omdat het een recensie exemplaar was van een film kon ik dat niet maken. Als oplossing heb ik het laatste gedeelte van de film maar op dubbele snelheid gekeken, zodat ik toch alles had gezien en een beeld kon vormen over het geheel.

Wat is de laatste film die je niet uitgekeken hebt?

19 reacties op “Vraag van de week: Wat is de laatste film die je niet uitgekeken hebt?

 1. Ik probeer eigenlijk ook altijd alles uit te kijken, hoewel het me soms verschrikkelijk veel moeite kost. Ik herinner me ‘Dumb and Dumber To’. Dat was een echte marteling om die uit te zitten. En zaterdag had ik toch ook serieus veel moeite met ‘The Hunger Games: Catching Fire’. Gelukkig dat het laatste uur wat entertainment bood…

  • Ja, Dumb and Dumber To was na het briljante eerste deel een uitdaging want de karakters waren eigenlijk compleet anders. En alhoewel ik die tweede Hunger Games film nog wel makkelijk heb gekeken was dat met de laatste twee heel erg anders!

 2. Dat is Foxcatcher. Maar dat is alleen maar omdat mijn vriendin hem niet leuk vond. Ik ga hem zelf dus nog wel afkijken. Kijkend naar een film die ik zelf heb afgezet, dan kom ik denk ik uit op Munich. Dat vond ik (destijds) echt een hele tegenvallende film. Niet spannend, terwijl ik er veel van verwacht had. Misschien nu (ongeveer 10 jaar later) toch nog maar een keer proberen.

  • Die zag ik op het PAC festival en ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Mijn vrouw had hetzelfde terwijl het mij wel fascineerde en ik laatst ook nog de documentaire over die gebeurtenissen op Netflix gekeken heb. Munich is te lang geleden dat ik ‘m gezien heb, dus weet niet meer hoe ik die heb ervaren. Af en toe moet je inderdaad een film opnieuw proberen. Ik had dat met The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, die ik de eerste keer uitgezet had omdat ik er geen touw aan vast kon knopen. De tweede keer had ik dat totaal niet en was ik blij dat ik ‘m toch nog een kans gegeven had.

 3. Goede vraag, want ook ik heb toch de gewoonte films altijd wel uit te kijken. Zet je iets af, dan kun je je toch geen oprechte mening vormen, en dat vind ik altijd wel belangrijk.
  Daarnaast begin ik niet zo 1-2-3 aan een film, ik zoek ze van tevoren wel uit (dat voorkomt helaas niet dat films af en toe zwaar tegenvallen). Nu in de bios bezoek ik toch sneller films die ik anders misschien wel links zou laten liggen. Maar weglopen in de bioscoop is niet echt mijn ding, dus dat is ook nog niet gebeurd (wel bijna).

  Ik kan me nog wel een keer herinneren dat ik Battleship op doorspoelen 2x (of 4x) heb gezet omdat ik het acteerwerk van Rihanna niet trok…

  • Ja, we zitten daarmee op één lijn, maar af en toe is dat erg moeilijk om te doen. Had ik ook met één van m’n blindspot films, Russian Ark…heb ik voor meer dan de helft doorgespoeld. In de bioscoop ben ik nog één keer echt weggelopen, maar dat was heel lang geleden toen ik gewoon random naar films ging en er eentje keek die ging over zigeuners en totaal niet wist te prikkelen. Toen was ik ook nog een tiener, dus dat speelde ook wel een rol….had waarschijnlijk toen het geduld niet.

   Battleship zelf heb ik wel van kunnen genieten, maar Rihanna is inderdaad niet de beste actrice…

 4. De laatste film die ik niet heb uitgekeken was Warcraft. Zoals je je misschien nog kunt herinneren heb ik een grote passie voor boeken en het komt niet vaak voor dat ik een boek opzij leg. Zo is het ook met films. Meestal kijk ik hem helemaal af. Zo niet met Warcraft. Ik (mijn vrouw overigens ook) vond er helemaal niets aan. Slecht verhaal, veel geweld, vreselijke muziek. Hoewel…de CGI was prima.

 5. Gebeurt niet vaak bij mij dat ik een film niet uit kijk, maar onlangs heb ik het bij Jupiter ascending niet vol kunnen houden. Vol verwachting aan begonnen omdat het van de makers van the Matrix is, maar wat was dit saai. Ben gewoon in slaap gevallen. Toen ik wakker werd was ik blij dat het afgelopen was.

 6. Kijk eigenlijk wel iedere film uit. Een film waar ik het wel bijna had gedaan was Into the Woods, maar ook die uitgekeken ;).

 7. Probeer echt alle films uit te kijken. Soms hoop ik dat je toch nog verrast wordt door de film. Alleen probeer al zo vaak Sharknado een kans te geven. Maar krijg het echt niet voor elkaar om deze af te kijken. Blijf hem uit zetten hahaha Maar dat is ook echt 1 van de weinige films die ik voor me kan halen.

  • Ja, ik probeer het ook en het gebeurt echt maar heel sporadisch dat ik iets niet uitkijk. Sharknado 🙂 geef je helemaal gelijk dat je die niet uitkijkt…heb ik ook niet gedaan!

 8. American Gangster heb ik ongeveer al 5 keer gezien. Alleen ik kom nooit verder dan de helft. Of ik heb iets dringends te doen, of ik val in slaap. En als ik dan de film weer terug wil kijken is het te lang geleden en begin ik weer overnieuw..tevergeefs..

  • American Gangster heb ik wel uitgekeken, maar dat is er eentje waarvan ik nooit heb gesnapt waarom iedereen ‘m zo goed vindt. Maakte op mij nooit echt indruk.

 9. In de bioscoop heb ik niet snel de neiging om weg te lopen, zelfs als ik zeker weet dat het nooit meer goed gaat komen tussen de film en mij. Vorige maand ben ik bij hoge uitzondering vroegtijdig vertrokken bij de Spaanse film El Olivo. Binnen tien minuten wist ik al dat ik de film alleen maar uit beleefdheid zou gaan uitkijken. Toen na een klein uur de ondertiteling wegviel was dat een goed excuus om alsnog eerder naar huis te gaan.

  Thuis haak ik wel vaker af. Meestal is na vijf minuten duidelijk of de algehele toon, het acteerniveau, de dialogen en de manier van filmen mij wel of niet bevallen. Zoals anderen hierboven hebben opgemerkt zijn horrorfilms kwalitatief gezien niet altijd de moeite van het uitkijken waard. Een recent voorbeeld is Cell, dat ondanks de aanwezigheid van John Cusack en Samuel L. Jackson een zeer amateuristische indruk maakte. Na tien minuten vond ik het welletjes.

  • Ja, soms kan het inderdaad niet klikken met een bepaalde film. Zelf vond ik El Olivo wel goed, maar kan me voorstellen als hij je niet ligt en de ondertiteling ook nog eens wegvalt dat je het dan gehad hebt.

   🙂 Heb inderdaad slechte verhalen gehoord over Cell…heb die dan ook niet gezien…

Leave a Reply

Your email address will not be published.