Special Correspondents (2016) – Recensie

Recensie Special correspondents

Ricky Gervais is al sinds The Office een populaire komiek die door de jaren heen veel succes behaald heeft. En alhoewel ik een aantal keer geprobeerd heb wat van z’n werk te bekijken heb ik er nooit echt van kunnen genieten of het leuk gevonden. Toch probeer ik om de zoveel jaar weer eens iets van hem om te zien of ik m’n mening moet bijstellen. Toen ik een Netflix-film tegenkwam waarin hij samen met Eric Bana (ik ben vast niet de enige die altijd meteen Eric Banana denkt toch?) speelt besloot ik die maar een kans te geven. Had ik dat wel moeten doen?

Review Special Correspondents

Ian Finch (Gervais) is verantwoordelijk voor de techniek bij een radiostation. Hij heeft z’n dromen laten varen en ook de relatie met z’n vrouw is alles behalve warm. Frank (Bana) is een gladde presentator van een radioshow, die zich zelfs bij afgezette plekken voorbij de politie kan praten. Wanneer er in Ecuador een opstand uitbreekt vraagt hun baas hen om naar het land af te reizen. Alhoewel vanwege de problemen met z’n huwelijk initieel niet wil gaan stemt hij uiteindelijk toch toe. Ze krijgen hun paspoorten, tickets en geld maar doordat Ian niet goed oplet raken ze het allemaal kwijt. Toch moeten ze verslag doen en ze besluiten het nieuws zelfs te verzinnen en vanuit een ruimte aan de overkant van het radiostation in te zenden. Alhoewel dat eerst goed gaat loopt het al snel uit de hand en moeten ze steeds extremere maatregelen nemen om hun geheim te bewaren.

“eerder tot glimlachen dan schaterlachen zal leiden…”


 Special Correspondents werkt met een interessant concept maar weet daar onvoldoende mee te doen om er echt een boeiende film van te maken. De grappen zijn vaak voor de hand liggend of missen regelmatig hun doel. Het is een komedie die eerder tot glimlachen dan schaterlachen zal leiden en is daardoor niet echt een must-see. Er is een ondertoon van kritiek op de media en hoe mensen deze gebruiken, maar ook daar mist een bite om het echt relevant te maken. Het is daarmee niet geslaagd om mijn beeld van Gervais ingrijpend te veranderen.

Special Correspondents is beschikbaar via Netflix.

2 reacties op “Special Correspondents (2016) – Recensie

  1. Knap dat je de film helemaal hebt uitgekeken. Ik hield het niet langer dan 10 minuten vol. Pijnlijk onleuk. Gervais’ nieuwste film David Brent: Life on the Road schijnt ook niet al te best te zijn. Voordat ik die misschien ga zien wacht ik eerst jouw recensie af. It’s a dirty job… šŸ˜‰

    • Was bij deze niet zo moeilijk hoor, heb bij andere films er wel meer moeite mee gehad šŸ™‚ Weet niet of ik z’n volgende film wel ga kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.