Grimsby (2016) – Recensie

Recensie Brothers Grimsby

Het is al weer even geleden sinds Sacha Baron Cohen in z’n eigen film verscheen. Z’n laatste was The Dictator uit 2012 en in de tussentijd verscheen hij in diverse bijrollen, zoals in Alice Through the Looking Glass, Les Misérables en Anchorman 2. Z’n rollen daarin waren anders, maar in z’n eigen film is er één ding waar hij bekend om staat: hij weet altijd te schokken. Of dat nu is door zich niet naar sociale normen te gedragen of anderen voor schut te zetten, hij weet er altijd voor te zorgen dat er momenten zijn die je bijblijven. Bij Grimsby doet hij daar nog een schepje bovenop. Gaat hij daarbij te ver?

Review Brothers Grimsby

Nobby (Cohen) woont samen met z’n vriendin Dawn (Rebel Wilson) in een arme buitenwijk. Hij is niet al te snugger en spendeert veel van z’n tijd in de kroeg. Hij had een broer, maar heeft die in z’n jeugd uit het oog verloren. Hij mist ‘m ontzettend en houdt nog altijd een kamer voor hem vrij. Z’n broer Sebastian Graves (Mark Strong) leeft een heel ander leven als speciale agent voor de overheid, waarbij hij regelmatig mensen vermoord. Wanneer Nobby ontdekt dat z’n broer nog leeft besluit hij ‘m op te zoeken waardoor een belangrijke missie van Sebastian mislukt en de twee vervolgens door diverse partijen worden gezocht om te worden geëlimineerd. Sebastian wil echter niets met z’n broer te maken hebben, maar kan ‘m niet van zich afschudden.

“platte, grove humor…”


 Voor degenen die niet tegen platte, grove humor kunnen is dit een film die het best kan worden vermeden want er lijkt hier geen enkele rem te zijn. Zo verstoppen de broers zich in een olifant die vervolgens besprongen wordt door een andere olifant (waarbij werkelijk niets aan de verbeelding wordt overgelaten) en in die lijn zijn er nog meer grappen. Voor mij hoeven dat soort momenten ook niet, maar desondanks heb ik toch wel kunnen lachen om deze film. Daarnaast verdienen een aantal actiemomenten vermelding omdat deze net zoals bij Hardcore Henry vanuit “first person” perspectief zijn gefilmd zijn en een genot zijn om te kijken. Dit is zeker geen must see, maar als je Cohen’s smaak van humor kan waarderen dan is Grimsby zeker een film die je een kans zou moeten geven.

2 reacties op “Grimsby (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.