Vraag van de week: Kijk je eerdere films als een vervolg uitkomt?

Vraag van de week

Elk jaar worden er een groot aantal vervolgfilms uitgebracht. Op het moment draaien er bijvoorbeeld een nieuwe X-Men film, een vervolg op Alice in Wonderland, Kung Fu Panda 3, Bad Neighbours 2, Barbershop: A Fresh Cut en The Huntsman: Winter’s War in de bioscopen. Vaak borduren de verhalen voort op de gebeurtenissen uit vorige delen. De vraag van de week is dan ook:

Kijk je eerdere films als een vervolg uitkomt?

Het gebeurt bij mij zelden dat ik de moeite neem om nog een eerdere film te bekijken. Vaak is dat omdat ik me of nog genoeg kan herinneren, het zonde van de tijd vindt of gewoon het risico neem om de nieuwe film te zien met de hoop dat ik alles snel kan oppakken. Ik heb nog even na zitten denken en de enige film die ik recent opnieuw bekeken heb is Finding Nemo en dat vond ik totaal niet erg en ik kijk dan ook erg uit naar morgen, wanneer ik Finding Dory al mag gaan zien.

Kijk je eerdere films als een vervolg uitkomt?

16 reacties op “Vraag van de week: Kijk je eerdere films als een vervolg uitkomt?

 1. Lang niet altijd al zijn er wel filmreeksen waar ik dat graag bij doe zoals vorig jaar met de Mission:Impossible franchise.

  Leuke vraag van de week maar dan moet je er nog even inwrijven dat jij Finding Dory al mag gaan kijken morgen. I hate you πŸ™‚

 2. Ik kan makkelijk bij een tweede of derde deel beginnen zonder de films daarvoor te zien. Wat ik dan wel doe, is daarna die eerdere films bekijken. Dat deed ik bij Harry Potter, Twilight en de Divergent series ook zo.

 3. Nee, als er een vervolgfilm komt zal ik de eerdere films niet nog een keer kijken. Veel plezier bij Finding Dory. Ben benieuwd hoe deze is.

  • Ik weet dat sommige mensen dit wel doen en was er benieuwd naar.

   Ja, ik ook…hopelijk net zo goed als het origineel!

 4. Ik doe het eigenlijk ook nooit, tenzij het bijvoorbeeld 30 jaar geleden is dat de eerste film uitkwam, zoals bijvoorbeeld nu met Top Gun. Ze spreken van een vervolg, dan zal ik waarschijnlijk toch nog eens de eerste bekijken.

  • Zo af en toe is het voor een vergelijking wel anders, maar het liefst zie ik dat een vervolg niet te zwaar leunt op vorige delen…

 5. Als ik voorgaande delen al heb gezien soms wel en soms niet, hangt er vanaf hoe leuk ik de film vond. Now You See Me wilde ik bijvoorbeeld nog graag herkijken voordat deel 2 uitkomt.

  Maar bij films waarvan ik voorgaande delen niet heb gezien hangt het er vanaf hoe erg ik mij aangetrokken voel tot de franchise. Zo leek Terminator mij niks, maar keek ik wel Terminator: Genisys. Uiteindelijk bleek die wel leuk en probeer ik voorgaande delen ook eens.

  • Dat heb ik met die film niet, vond het origineel erg tegenvallen. Tweede deel kijk ik waarschijnlijk niet in de bioscoop.

   Wat betreft Terminator gewoon deel 1 en 2 kijken en daarna stoppen πŸ™‚

 6. Nee, eigenlijk niet. Maar het is wel een paar keer gebeurd dat ik spijt had dat ik niet eerst het eerste deel of eerdere delen had gekeken. Neem de Marvel films die naar elkaar verwijzen.. soms heb ik geen idee meer waar het over gaat.

  • Met Marvel is het inderdaad zo, maar daar heb ik het wel het gevoel dat je niet echt heel veel mist. Daarnaast is het herkijken wel een erg grote onderneming bij die films πŸ™‚

 7. Ik doe het soms, maar als er echt 4 of 5 delen voorzitten wil ik er nog wel eens een paar overslaan. Finding Nemo heb ik uiteraard laatst wel even zitten kijken ;). Ik ben er morgen ook, dus mocht je me zien, tik me even aan als je wilt, aangezien ik geen idee heb hoe jij eruit ziet πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.