Soft (2006) – Recensie

Review Soft

Het feit dat de term hangjongeren bestaat bewijst wel dat het een fenomeen is dat wijd verspreid is en waarbij iedereen meteen een beeld kan vormen. Vaak is er in bepaalde wijken te weinig voor ze te doen of willen ze simpelweg niet thuis zijn en hangen in een groepje op straat rond. Vaak is dat compleet onschuldig, maar af en toe daagt men elkaar uit om te laten zien wat ze durven, om grenzen op te zoeken en dat resulteert dan in overlast. De korte film Soft gaat over dit onderwerp.

Recensie Soft

De film bestaat gedeeltelijk uit beelden gemaakt met een telefoon uit 2006 (je kan je dus voorstellen dat dat er niet zo heel goed ziet) om het oogpunt te laten zien van de jongeren. De andere kant van het verhaal, die met een gewone camera zijn gefilmd, gaat over een vader en zijn zoon die in aanraking met ze komen. Om meer te beschrijven over deze short zou betekenen dat ik de rest van het verhaal prijs geef, maar tijdens z’n korte speeltijd slaagt de film er in om de problematiek te laten zien en tegelijkertijd onderzoekt wat dat kan doen met de relatie tussen vader en zoon. Zoek je het conflict op? Ben je angstig? Of probeer je het vredig op te lossen? Bekijk de film hieronder.

8 reacties op “Soft (2006) – Recensie

    • Als je een kwartiertje de tijd hebt is het de moeite waard. Je kan met die beeldjes van de mobiel heel goed de link leggen met dit soort situaties die echt gebeuren.

    • Ja, het wordt erg gewaardeerd, dus zoals ik ook al richting Gwen opmerkte zullen deze vaker een plekje hier krijgen. Het zijn vaak leuke tussendoortjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.