Ride Along 2 – Recensie

Recensie Ride Along 2

Wanneer een film een succes is dan is het aantrekkelijk voor een filmstudio om een tweede deel te overwegen. Met een geschat budget van 25 miljoen en een wereldwijde opbrengst van 153 miljoen dollar was een tweede deel van Ride Along een no-brainer. Zelf heb ik deel één maar liefst drie keer geprobeerd te kijken, maar het is me geen enkel keer gelukt destijds wakker te blijven. Het zal dan ook niet verbazen dat ik niet echt naar een tweede deel zat uit te kijken, maar aangezien Kevin Hart vaak wel verantwoordelijk is voor leuke momenten besloot ik de film alsnog een kans te geven.

Review Ride Along 2

Politieagenten Ben Barber (Kevin Hart) en James Payton (Ice Cube) zijn weer terug en proberen een drugsdealer op te pakken. Wanneer dit niet helemaal gaat zoals ze gepland hebben, ontdekken ze informatie die ze naar Miami leidt. Samen met lokale hacker A.J. (Ken Jeong) proberen ze er achter te komen waar zakenman Antonio Pope (Benjamin Bratt) mee bezig is, waardoor ze in diverse gevaarlijke situaties terecht komen.

“Een luchtig tussendoortje…”


 Ride Along 2 is geen film waar je naar toe gaat om met open mond te kijken naar prachtige shots, diepgaande filosofische overpeinzingen of Oscar-winnende acteerprestaties. Het is een film die je ziet voor gekke situaties, Kevin Hart die allerlei vreemde dingen doet en Ice Cube die de “straight man” speelt en op dat gebied voldoet de film helemaal aan de verwachtingen. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar slaagt er in je als kijker anderhalf uur te vermaken. Een luchtig tussendoortje dus.

4 reacties op “Ride Along 2 – Recensie

    • Nou ja, ik heb dus na die drie keer niet meer geprobeerd ‘m nog een vierde keer te kijken, dus ik kan ze niet vergelijken 🙂

      Thanks, heb het aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.