Vraag van de week: Wat zijn je favoriete kerstfilms?

Vraag van de week

Nog maar een paar dagen en dan is het weer kerstmis. Ik heb de meeste kerstinkopen inmiddels gedaan, dus ben er bijna klaar voor. Als filmliefhebber maken kerstfilms natuurlijk een belangrijk deel uit van de traditie. Het aantal kerstfilms dat beschikbaar is, is immens, maar er zijn er altijd een paar waar je persoonlijk een zwak voor hebt. Dat kan nostalgische redenen hebben of natuurlijk of een film zo goed is. De vraag deze week:

Wat zijn je favoriete kerstfilms die je de komende week gaat kijken?

Alhoewel ik nog niet helemaal weet welke films ik zal gaan kijken, zal zeker ÊÊn van de volgende films opgezet worden: A Muppet Christmas Carol, Home Alone of Elf. Dat zijn stuk voor stuk films die ik eindeloos kan kijken en waar ook de rest van het gezien van kan genieten.

16 reacties op “Vraag van de week: Wat zijn je favoriete kerstfilms?

  • Ja, heerlijk hoor. Heb je trouwens dat filmpje gezien met McCaulay Culkin van vorige week waarin hij laat weten hoe Kevin uiteindelijk is opgegroeid?

 1. ‘Gremlins’ zonder twijfel: grappig, spannend en een van de schattigste hoofdrolspelers uit de filmgeschiedenis. ‘It’s a wonderful life’ is een mooie tweede, op de voet gevolgd door ‘Scrooge’.

  • Oh ja, die speelt zich inderdaad ook rond deze periode af. Scrooge heb ik vorig jaar weer eens gekeken, die heeft ook een aantal hele leuke momenten.

 2. Home Alone heb ik al gezien dit jaar, maar is zeker een van mijn favorieten. The Muppet Christmas Carol keert ieder jaar terug. Ook Scrooged, Gremlins en The Polar Express liggen vaak op de stapel. En dit jaar wil ik ook weer Jingle All The Way kijken. Dat vind ik toch ook wel een hele leuke Kerstfilm 🙂

  • Ik heb Home Alone gisteren aan m’n Netflix lijst toegevoegd 🙂 Polar Express pakte me niet zo, mede omdat die ogen van die karakters er zo eng uit zien. Jingle All the Way heb ik alleen stukjes van gezien, nooit helemaal.

   Wat me wel opvalt aan de keuzes is dat bijna niemand recentere films noemt. Betekent dat er eigenlijk geen goede kerstfilms gemaakt worden?

 3. It’s a Wonderful Life / Home Alone / Muppet Christmas Carrol / Love Actually zijn wel films die het voor mij doen qua kerst alhoewel ik ze niet allemaal ieder jaar hoef te zien.

  Een erfenis uit mijn jeugd is dat ik nog steeds een zwak heb voor een matige film als All I Want For Christmas. Kleffe film met een piepjonge Thora Bitch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.