Hitman: Agent 47 (2015) – Recensie

Recensie Hitman 47

Er zijn precies twee dingen die ik me nog weet van de vorige Hitman film uit 2007:
1. Timothy Olyphant speelde de hoofdrol
2. Verder kan ik me echt helemaal niets meer van die film herinneren.
Na het zien van deze film, die ik naar het aanneem een reboot is, kan ik echter wel enigszins raden waarom dat is en kan ik ook zeggen dat ik over een aantal maanden ook zo goed als alles over deze film vergeten zal zijn.

Review Hitman Agent 47

Het “Agent program” is ooit gestart om genetisch verbeterde mannen te maken die genadeloze huurmoordenaars zouden zijn. De Syndicate International organisatie zoekt Dr. Litvenko, de man die het programma startte omdat ze weer nieuwe agenten willen “maken”. Hun eerste aanknopingspunt is Katia van Dees (Hanna Ware), die een connectie met hem lijkt te hebben. Agent 47 (Rupert Friend) is echter ook naar haar op zoek.

“typisch voorbeeld van “style over substance”…”


 Meer plot dan dat is er eigenlijk niet (of ik moet het al vergeten zijn) en het is dus een flinterdun verhaal om een hele film aan op te hangen. Helaas betekent dit dat er zo goed als geen karakterontwikkeling is en er ook geen enkel moment de film een emotionele investering van de kijker vraagt. Dit is zo’n typisch voorbeeld van “style over substance”, want één ding kan je wel zeggen, deze film ziet er erg gelikt uit en de actiescenes hebben nog wat entertainment value, maar als geheel? Ik denk dat je op dat vlak maar beter je heil kan zoeken in de games waarop deze film gebaseerd zijn omdat waarschijnlijk een hoop meer spanning zullen opwekken. Het is nog steeds wachten op de eerste film gebaseerd op een videogame die wel de moeite waard is.

10 reacties op “Hitman: Agent 47 (2015) – Recensie

 1. Critici waren wel positief over Dredd. Ik kon die ook niet echt waarderen. De eerste Hitman was idd een puinhoop. Ik kan mij ook niet snel een film herinneren die beter, of iig even goed was, als de film.

  • Maar Dredd is gebaseerd op een comic toch?

   Neem aan dat je de game bedoelt 🙂 Sommige mensen zouden misschien Tomb Raider noemen, maar die waren niet echt aan mij besteed.

 2. Resident Evil en Doom vond ik vermakelijk. Niet per se goed, maar ik heb me met beide films vermaakt. 🙂

  Hitman spreekt me niet erg aan. Ik heb die met Olyphant ook niet gezien.

  • Resident Evil heb ik één van de films van gezien, maar dat vond ik niets. Doom is er eentje die ik niet gezien heb, maar die ik vanwege Dwayne Johnson eigenlijk toch nog wel een keer wil checken. Je kan deze film gewoon vergeten…heb ik ook al gedaan 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.