De vele gezichten van… Chris Pratt

Chris Pratt

Chris Pratt werd geboren op 21 juni 1979 in Virginia, Minnesota. Hij groeide op in Lake Stevens, Washington en worstelde als middelbare scholier. Na de middelbare school ging hij nog wel studeren, maar besloot te stoppen. Hij werkte een tijdje als stripper en er was ook een periode waarin hij dakloos was. Hij woonde toen in Maui waar hij zo nu en dan werkte om te overleven. Toen hij op 19-jarig bij de Bubba Gump Shrimp Company bezig was werd hij ontdekt door Rae Dawn Chong. Ze besloot hem een rol aan te bieden in de eerste film die ze zou regisseren, Cursed Part 3.

Pratt had rollen in Everwood en The O.C. Hij las voor rollen in de Star Trek film uit 2009 en Avatar, maar wist geen plek te bemachtigen. Wel kreeg hij een rol in Parks and Recreation. Z’n rol daarin was zo populair dat het karakter vaker terug kwam in de serie. Daarnaast verscheen hij in films als Moneyball, Zero Dark Thirty en Delivery Man. Zijn rol als Star-Lord in Guardians of the Galaxy in 2014 betekende echter z’n grote doorbraak. Hij deed ook de stem van de hoofdpersoon in The Lego Movie. Beide films hadden veel succes en dit jaar herhaalde hij dat succes met zijn rol in Jurassic World. He is getrouwd met actrice Anna Faris.

Chris Pratt

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Chris Pratt rol?

Lees ook:

4 reacties op “De vele gezichten van… Chris Pratt

  1. Pingback: Passengers (2016) | De Filmkijker

  2. Pingback: Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.