Cop Car (2015)

Review Cop car

De meest simpele concepten leveren vaak de beste films op. Cop Car is daar een zeer goed voorbeeld van: Je neemt als basis voor je verhaal een politieauto en verzint daar diverse gebeurtenissen omheen. Scrijver en regisseur Jon Watts (die ook de nieuwe Spiderman film zal regisseren) weet daarmee indruk te maken.

Recensie Cop car

Het verhaal gaat over twee jongens die besloten hebben om weg te lopen van huis. Ze zijn al een tijd onderweg en komen op een gegeven moment in een verlaten gebied een lege politieauto tegen. Aanvankelijk dagen ze elkaar uit: “Durf je de auto aan te raken?”, maar als ze merken dat er geen politieagent in de buurt is en dat de auto niet op slot is gaat het steeds een stapje verder, totdat ze daadwerkelijk de auto starten en er mee gaan rijden. Al snel wordt Sheriff Kretzer (Kevin Bacon) geïntroduceerd en die blijkt de eigenaar te zijn van de auto. Hij heeft een belangrijke reden om deze weer terug te krijgen en wil daarvoor z’n collega’s niet inschakelen.

Bespreking Cop Car

Wat Cop Car zo’n goede film maakt is dat de opbouw ervan perfect in elkaar steekt. In het begin van de film leef je mee met de jongens, die beide nog redelijk wereldvreemd zijn en de consequenties van hun acties nog helemaal niet kunnen inschatten. Als kijker voelt het net zo spannend aan als ze de auto vinden en lach je met ze mee als ze eenmaal de weg opgaan.

Naarmate de film echter diverse elementen blijft toevoegen loopt de spanning snel op en zit je op het puntje van je stoel en daar zijn maar weinig middelen voor nodig. Slechts 5 acteurs, een politieauto en verlaten vlaktes zijn voldoende. Kevin Bacon is perfect in zijn rol als een sheriff die het niet zo nauw meer neemt met de regels en steeds (vaak op een grappige manier) zich uit bepaalde situaties weet te redden. De film werkt uiteindelijk naar een bloedstollende climax toe, waarna je tijd nodig hebt om bij te komen. De wereld die Watts neerzet voelt realistisch aan waardoor de impact van de gebeurtenissen je raken.

6 reacties op “Cop Car (2015)

  1. Klinkt een beetje als een ouwe Guy Ritchie film. Een paar niet erg snuggere maar sympathieke boefjes doen iets dat ze beter niet hadden kunnen doen en de zaak escaleert steeds verder.

    • Het zijn meer kwajongens die al spelend in iets betrokken raken. Maar natuurlijk escaleert het wel. Zou het niet zo snel vergelijken met een Guy Ritchie film aangezien de stijl heel erg anders is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.