The Guest (2014)

Recensie The Guest

Vaak gaan we als mensen uit van het beste in anderen. Als iemand je benadert met een vriendelijke lach en prettig in de omgang is ben je al snel geneigd om die persoon te vertrouwen. Wanneer David (Dan Stevens) aanklopt bij de Peterson familie komt hij over als een charmante man. Hij vertelt dat hij soldaat was die samen met hun omgekomen zoon vocht en dat hij hem belooft had hen te bezoeken en een laatste boodschap te geven wanneer hij zou komen te overlijden. Vanaf het moment dat David er echter is vinden er een aantal schokkende gebeurtenissen plaats.

Recensie The Guest

Regisseur Adam Wingard, die hiervoor voornamelijk horror maakte, weet met The Guest een geslaagde thriller neer te zetten. Hij bouwt de spanning goed op door je als kijker initieel op je gemak te laten voelen, maar langzaam steeds meer te laten twijfelen over de drijfveren van David. Een bijna absurde rol die overigens erg overtuigend neergezet wordt door Dan Stevens. Een andere actrice die opvalt is Maika Monroe als tienerdochter Anna, die aanvankelijk erg vijandig is richting David, maar langzaam voor hem weg begint te smelten.

Recensie The Guest

Het is duidelijk dat Wingard een fan is van films uit de jaren tachtig. Iets dat niet alleen terugkomt in de soundtrack, maar ook in het gevoel dat de film gebaseerd is op films uit die tijd. De finale van de film is spannend en extreem, maar voelt nooit cheesy aan. Alles klopt simpelweg waardoor je deze fantastische thriller (met leuke actie en diverse WTF momenten) niet mag missen.

8 reacties op “The Guest (2014)

  1. Wow! Een 9! Ik was iets minder enthousiast, maar vond het ook een spannende film. Ik denk dat ik een negatieve bias heb door Wingards eerdere werk.

    • Ik ken het andere werk van hem niet, dus die bias had ik niet. Ging helemaal in het verhaal op en dat einde vond ik tegelijkertijd zo fout maar ook wel heel leuk.

  2. Ik vond hem ook geweldig! Heel anders dan een standaard actiefilm – de spanning bouwt gewoon steeds verder op tot het een climax bereikt in de laatste scène. Briljant gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.