Vraag van de week: Van welke film(s) zou je een prequel/vervolg willen zien?

Vraag van de week

Elk jaar komen er een hoop films uit, waarvan een groot gedeelte vervolgen zijn. Je zou kunnen zeggen dat het een luie manier is van de studio’s om extra geld te verdienen, maar zelf volg ik dat idee niet. Het kost tijd om een nieuw script te schrijven en iedereen die er bij betrokken is hebben (hoop ik) echt de bedoeling om een goede film te maken. Niemand maakt expres slechte films. Daarnaast zijn er genoeg voorbeelden te noemen van vervolgen die net zo goed (of zelfs beter) zijn als het origineel. Kijk bijvoorbeeld naar Star Wars, Toy Story, Indiana Jones (ok, misschien niet de laatste), Back to the Future, Lord of the Rings, Terminator 2, The Godfather 2 en Aliens.

Van welke film(s) zou je een prequel/vervolg willen zien?

Het is een vraag die ik zelf erg moeilijk vond om te beantwoorden. Wat is de reden dat je een vervolg wil zien? Vaak is dat voor een specifieke reden en voor mij is het denk ik het feit dat ik meer van de karakters wil zien waarom ik geef. Met die gedachte in het achterhoofd zou ik de volgende films wel willen zien.

It’s a question I found quite hard to answer. What’s the reason you want to see a sequel? It’s usually a specific reason and for me I think it’s seeing more of the chracters I care about. Taking that thought to make my decision I would love to see:

Before Midnight
Een vierde film in de “Before..” trilogie. De originele films zijn stuk voor stuk goed (en staan hoog in m’n top 100) en de karakters en hung gesprekken voelen realistisch aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de personen die de films in het verleden geschreven hebben dat nog een keer succesvol zouden kunnen doen voor een vierde deel.

Witness for the Prosecution
Het leek me ook wel interessant om een oude film te kiezen waar ik graag een vervolg met dezelfde karakters van zou willen zien en m’n oog viel op Witness for the Prosecution. Dan doe ik net alsof dat nog mogelijk is met de originele acteurs. Charles Laughton was namelijk zeer vermakelijk in zijn rol als briljante advocaat (die constant “in gevecht” was met z’n verpleegster) dat ik hem graag nog andere zaken zou willen laten doen.

District 9
Eén van de best science fiction films van de afgelopen jaren naar mijn mening. Ik zou graag willen zien wat er na het einde van de film gebeurt en willen weten of de aliens het tegen de mensheid op zouden nemen.

Van welke film(s) zou je een prequel/vervolg willen zien?

8 reacties op “Vraag van de week: Van welke film(s) zou je een prequel/vervolg willen zien?

 1. Ik hoop inderdaad ook nog op de sequel District 10, maar ik denk dat dit voorlopig in de ijskast staat gezien Blomkamp druk bezig gaat met de Alien-films. Ik heb ook nog de hoop dat de financien rond komen voor het vervolg op The Girl With The Dragon Tattoo. Ik vond de Amerikaanse remake namelijk erg goed. En ik vind het jammer dat er nooit een sequel van True Lies van de grond is gekomen terwijl deze wel in de planning stond. En mijn droom dat er ooit een Episode VII van Star Wars zou komen wordt in december werkelijkheid 🙂

  • Ja, denk dat dat er voorlopig ook niet van zal komen.

   Vervolg van The Girl with the Dragon Tattoo hoeft van mij niet zo nodig, vond het origineel eerlijk gezegd beter dan de remake. True Lies heb ik al heel lang niet meer gezien, dus kan me daar nog maar weinig van herinneren.

   Mooi dat er in ieder dit jaar een droom van je wordt waargemaakt.

 2. Lastige vraag. Wat ik vooral leuk vond aan sequels als Scream 4 en American Reunion was het terugzien van personages waar ik om geef, maar ik hoef niet zozeer nog een sequel.

  Dan maar iets heel anders: Final Destination 6. Hoewel deel 5 de serie full circle bracht en een sequel niet nodig is kan ik nog een deel wel waarderen als ze net zo creatief te werk gaan als bij deel 5, die veel beter was dan deel 3 en 4.

  • American Reunion was inderdaad vermakelijk en alhoewel ik van de andere titels wel de eerste delen gezien heb, ben ik er daarna niet mee verder gegaan. Maar als je fan ervan bent kan ik me voorstellen dat je extra delen nooit erg vindt. Ik heb dat met The Fast & Furious reeks…maar daarvan is zeker dat er voorlopig nog wel nieuwe delen blijven komen 🙂

 3. Ik lees de titel van jouw topic en dacht meteen aan de Before trilogie. Nou, kan ik die ook weer afstrepen 🙂

  Hoewel ik niet verwacht dat het niveau van 1 + 2 zal worden geëvenaard zou ik voor Kill Bill 3 gaan. Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben hoe Tarantino dit zou zien want het is meerdere malen ter sprake gekomen.

  • Great minds think alike!

   Ja, dat kan ik me herinneren. Dat derde deel zou toch gaan over de dochter van één van de vijanden die vermoord wordt door The Bride toch? Ben ik ook wel benieuwd naar.

 4. Poeh dat was een moeilijke, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een prequel of een sequel op American History X. Beide zijn mogelijk. In de prequel waarom/hoe Derek is geworden wie hij was in American History X. In de sequel hoe Derek verder gaat na de moord op zijn broertje Danny.

  • Interessante keuze….dat is een film die ik niet graag nog een keer zou willen zien en een vervolg of prequel spreekt me dan ook niet aan. Puur omdat het je zo ongemakkelijk laat voelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.