De vele gezichten van… Rachel McAdams

Rachel McAdams

Rachel McAdams werd geboren op 17 november 1978 in London, Ontario. Toen ze opgroeide deed ze tot haar 18e aan kunstrijden. Ze ging naar Myrtle Street Public School en Central Elgin Collegiate Institute. Ze sportte op school en was verder erg actief in andere activiteiten, zoals de schoolraad een een hulpteam. Op haar zevende raakte ze geïnteresseerd in acteren en speelde vanaf haar twaalfde in toneelstukken. Later besloot ze om een carrière als actrice na te jagen.

Haar eerste optreden op een scherm was in een MTV pilot, met de naam Shotgun Love Dolls. Ze verscheen in The Hot Chick en Guilt by Association, maar ze viel pas echt op toen ze Regina George in Mean Girls speelde. Het betekende haar doorbraak en met haar hoofdrol in The Notebook in 2004 groeide haar populariteit nog meer. Sindsdien verscheen ze nog in vele andere films waaronder Wedding Crashers, Red Eye, State of Play, The Time Traveler’s Wife, Sherlock Holmes, Morning Glory, Midnight in Paris, The Vow, To the Wonder, About Time en A Most Wanted Man.

De vele gezichten van Rachel McAdams

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Rachel McAdams rol?

Lees ook:

9 reacties op “De vele gezichten van… Rachel McAdams

 1. Rachel McAdams is een van mijn favoriete actrices en ik sla haar films bijna nooit over. Ik zag haar voor het eerst in de film The Notebook en ben haar daarna blijven volgen. Uitschieters voor mij zijn: The Time Travelers Wife, A Most Wanted Man en About Time.

  • Nice, dus ik heb de juiste actrice deze keer gekozen 🙂

   Time Traveler’s Wife moet ik echt nog zien, zeker met mijn voorliefde voor tijdreisfilms.

 2. Niet één van mijn favo actrices maar verder sluit ik me helemaal aan bij Joop hierboven. In About Time speelde ze ook meer dan uitstekend. Ook ben ik benieuwd naar haar komende optredens in Southpaw en het 2e seizoen van True Detective.

  • Heerlijke film vind ik dat, About Time. Ben zelf ook erg benieuwd naar Southpaw (al is het vanwege Gyllenhaal) en ook naar seizoen 2 van True Detective, al ben ik bang dat die niet hetzelfde nivo zal halen.

 3. Rachel is ook één van mijn favoriete actrices. Mijn favoriete Rachel rol is Amy in The Family Stone. Een grappige rol waarin ze ook haar dramatische kant kan laten zien.

 4. Vandaag de trailer gezien van Every Thing Will Be Fine van Wim Wenders waarin ze de rol van Sara speelt naast James Franco. De trailer was veelbelovend. Van de bovenstaande rollen zou ik zeggen Midnight in Paris, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel films van haar heb gezien.

 5. Pingback: Southpaw (2015) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.