Happy Valley – Seizoen 1

Recensie Happy Valley

Bij een titel als Happy Valley heb ik meteen de associatie met een aantal zaken. Ik moet denken aan Bob Ross, met z’n “happy little trees” en de fantasie die daar bij hoort, maar het zou ook zomaar de plek kunnen zijn waar de minions leven. De titel is echter alle behalve dat. Happy Valley is een harde en spannende politieserie die zich afspeelt in een vallei waar geluk en blijheid ver te zoeken zijn.

Review Happy Valley

Catherine Cawood (Sarah Lancashire) is een politieagent in West Yorkshire. Ze heeft een moeilijke periode achter de rug waarbij haar dochter zelfmoord pleegde en ze scheidde van haar man. Alhoewel ze weer aan het werk is heeft ze die gebeurtenissen nog steeds niet helemaal verwerkt. Wanneer ze hoort dat Tommy Lee Royce (James Norton), de man die min of meer verantwoordelijk was voor de dood van haar dochter, uit de gevangenis is raakt ze geobsedeerd door hem. Ze wil hem vinden, maar weet niet dat hij al weer bezig is met criminele activiteiten. Ze raakt betrokken bij de zaak, terwijl ze ook nog worstelt met haar persoonlijke problemen.

Bespreking Happy Valley

Met slechts 6 afleveringen is Happy Valley een strakke serie geworden. Ik heb het afgelopen jaar een aantal andere mini series gezien, maar die wisten me niet zo te pakken als deze serie. Vanaf de opening van iedere aflevering tot aan het einde zit je op het puntje van je stoel en wil je verder kijken. Een show die dus aanzet tot even lekker “binge watching”. Daar zijn diverse redenen voor, zo is Sarah Lancashire fantastisch in haar rol en is ze echt het anker van de show. Ze is goed in haar werk, maar is daarnaast ook kwetsbaar door haar obsessie met Tommy Lee Royce. Een vergelijking met de film Fargo is daarbij makkelijk gemaakt, alhoewel de humor hier over het algemeen ver te zoeken is (wat overigens niet erg is).

De serie plant vroeg verschillende zaadjes in de vorm van diverse verhaallijnen, die uiteindelijk uitgroeien tot één samenhangend geheel. Het maakt het een uitermate spannende serie, die niet bang is om de kijker af en toe te schokken. Gedurende de laatste twee afleveringen verandert de serie, het voelt dan niet langer aan als politiedrama en verliest iets aan snelheid (de persoonlijke relaties worden dan de focus), maar desondanks is Happy Valley een serie die je niet mag missen.

6 reacties op “Happy Valley – Seizoen 1

  1. Ik kan me hier helemaal bij aansluiten Nostra. Goede serie, goed geacteerd en een goed plot. Een paar harde scenes waar in de Daily Mail nogal discussie over ontstond. Als ik me goed herinner komt er een tweede seizoen.

    • Ja, echt een fantastische serie en ik kan me voorstellen dat er wel discussie is geweest over sommige scenes. Neem aan dat met die auto er eentje van is. Waar ging de discussie over? Over dat het getoond werd of het tijdstip?

      Ben wel geinteresseerd in een tweede seizoen.

  2. Mooie serie, zeker net zo goed is Line of Duty waarvan seizoen 2 op Netflix staat. Keeley Hawes is misschien nog wel beter dan Sarah Lancashire in een van de meest boeiende personages in lange tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.