De vele gezichten van… Mia Wasikowska

Mia Wasikowska

Mia Wasikowska werd geboren op 14 oktober 1989 in Canberra, Australië. Haar ouders zijn fotografen. Toen ze negen was begon ze ballet lessen, met als doel om een professionele danseres te worden. Ze had echter problemen met haar hiel en was ook niet blij met hoe het er in die industrie aan toe ging, dus besloot ze op haar 14e er mee te stoppen. Ze was verlegen, maar nadat ze The Piano en A Woman Under the Influence gezien had, werd ze geïnspireerd. Ze zocht naar talenten buro’s en slaagde er in om er bij eentje uitgenodigd te worden.

Haar eerste rol was de Australische soap All Saints in 2004 en op 15 jarige leeftijd speelde ze in haar eerste film, Suburban Mayhem. Haar eerste rol in Amerika is het HBO drama In Treatment. Ze volgde dit op met rollen in Defiance, Amelia, That Evening Sun. Haar eerste echt grote rol was in Tim Burton’s Alice in Wonderland. Andere films waar ze in speelde zijn onder andere The Kids Are All Right, Jane Eyre, Restless, Albert Nobbs, Lawless, Only Lovers Left Alive, The Double en Maps to the Stars.

Mia Wasikowska pictures roles

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Mia Wasikowska rol?

Lees ook:

8 reacties op “De vele gezichten van… Mia Wasikowska

  1. Ik ga voor Tracks. Een mooie film over een lange reis dwars door de woestijnen van Australië. Het fijne aan deze film is dat ze veel alleen acteert, waardoor je echt ziet wat haar kwaliteiten zijn.

    • Moet toegeven dat ik alledrie die films niet gezien heb. Kostuumdrama’s zijn ook niet echt mijn ding, dus die sla ik vaak over. Maps to the Stars ben ik ook wel benieuwd naar.

    • Stoker vond ik stilistisch erg mooi en zij was er ook goed in, maar als geheel kwam de film erg koud op me over en daardoor werd ik er nooit echt ingetrokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.