Home (2015)

Recensie Home

Heb jij dat ook wel eens? Dat er een bepaald element is aan een film waardoor het maar niet wil lukken om er van te genieten? Op papier is Home een film waar ik me prima mee zou kunnen vermaken: Leuke personages, grappige situaties en de nodige fantasie. De praktijk pakte helaas heel erg anders uit.

Recensie Home

In Home zien we hoe een buitenaards volk, de Boov al jaren op de vlucht zijn voor hun grote vijand, Gorg. Elke keer wanneer ze er achter komen dat Gorg hen op het spoor is moeten ze noodgedwongen verhuizen naar een andere planeet. De planeet waar hun oog nu op gevallen is, is de aarde en als dit volk besluit om ergens te gaan wonen dan moet alles en iedereen daar voor wijken. Ze vallen binnen, nemen iedereen gevangen en leven hun leven in de huizen die er staan. Alles wat niet nuttig is voor de Boov wordt verwijderd en ze lijken weer veilig.

Oh (Jim Parsons) is echter een alien die net iets anders is in vergelijking met de rest. Hij is wat avontuurlijker, houdt zich niet aan de gebruiken en wil nieuwe dingen proberen. Wanneer hij echter een uitnodiging voor een feestje uitstuurt doet hij dit per ongeluk naar het complete heelal, waardoor Gorg hen mogelijk weer zal kunnen vinden. De Boov besluiten om Oh te vangen zodat hij niet nog meer schade aan te richten, maar die probeert ze voor te zijn en ontmoet tijdens zijn vlucht Tip (Rihanna). Zij is dankzij haar kat niet meegenomen, maar probeert te overleven en haar moeder weer te vinden. Alhoewel de twee niet goed met elkaar overweg kunnen, zijn Tip en Oh genoodzaakt samen te werken en allebei hun doel te bereiken.

Recensie Home

Het grootste probleem dat ik met de film had was Rihanna. Alhoewel haar stemwerk prima is, past haar stem totaal niet bij het karakter. Wanneer dat vervolgens een hoofdpersoon is waar je niet in gelooft valt de rest redelijk snel uit elkaar. Misschien was ik ook niet in de juiste stemming, maar ook de grappen waren telkens zeer voorspelbaar en kinderachtig. Als geheel wist de film me daardoor onvoldoende te vermaken en zag ik teleurgesteld de aftiteling voorbij komen.

4 reacties op “Home (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published.