De vele gezichten van Mark Ruffalo

Mark Ruffalo

Mark Ruffalo werd geboren op 22 november 1967 in Kenosha, Wisconsin. Toen hij een tiener was woonde hij in Virginia Beach, Virginia. Hij worstelde op de middelbare school. Hij verhuisde later naar Los Angeles, waar hij lessen volgde bij de Stella Adler Conservatory. Nadat hij “the Orpheus Theatre Company” startte schreef, regisseerde en acteerde hij in diverse toneelstukken terwijl hij daarnaast werkte als barkeeper. Hij speelde kleine rollen in diverse films en dankzij een ontmoeting met Kenneth Lonergan begon hij met hem samen te werken. Uiteindelijk leidde dat tot een rol in You Can Count on Me. Verschillende andere films volgden waaronder XX/XY, My Life Without Me, In the Cut, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Collateral plus een aantal romcoms. Andere belangrijke rollen zijn die in Zodiac, The Brothers Bloom, The Kids Are All Right. Recent speelde hij nog Bruce Banner en z’n alter ego de Hulk in de Avengers.

Mark Ruffalo

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Mark Ruffalo rol?

Lees ook:

9 reacties op “De vele gezichten van Mark Ruffalo

  1. Ik vind Mark Ruffalo echt een fijne acteur, maar ook een hele fijne man off-camera – vooral als je zijn verhaal kent – hij blijft ondanks alles een hele sympathieke man. Ik kan niet kiezen, maar ik vond ‘m in Avengers heel leuk maar ook in Now You See Me (weer eens een andere rol van ‘m) en natuurlijk 12 going on 30! 😛

    • Ja, ik zie hem ook wel als een plezierig persoon en iemand die altijd sympathiek overkomt. Now You See Me was inderdaad een ander type rol, alhoewel ik de film zelf niet zo goed vond.

    • Dat is inderdaad een erg aangrijpende film en hij was daar (net als de andere acteurs) erg goed in. Begin Again heb ik van genoten.

  2. Pingback: Now You See Me 2 (2016) – Recensie | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.