Filmsite Spotlight: Miss Movie

Miss movie

Ook deze week weer een nieuwe Filmsite Spotlight. Deze keer schijn ik m’n spotlight op Marieke en Miron, de dames achter hun filmblog Miss Movie. Een site die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Miss Movie blog

Wat is de ontstaansgeschiedenis van de site, waarom zijn jullie deze begonnen?
We kennen elkaar al vanaf onze studie en werken nu voor hetzelfde bedrijf. We kwamen er al snel achter dat we allebei gek zijn van films. Zet ons samen in een ruimte en binnen 5 minuten gaat het over films en series. ‘Heb jij die al gezien?’, ‘Die film is echt te gek!’, ‘Die serie moet je echt gaan volgen!’ En ga zo maar door.
We houden ervan om over films te praten en dus ontstond het idee om onze mening met andere filmliefhebbers te delen via een blog. Nog meer reden om het over films en series te hebben en ze te bekijken uiteraard!

Wat is het onderscheidend karakter van de site?
Miss Movie is een blog over films en tv-series, maar dan met een vrouwelijke kijk.

Waarvan genieten jullie meest op de site en wat motiveert je om te blijven schrijven?
Het leukste zijn natuurlijk de reacties, zien dat mensen het met je eens zijn of juist helemaal niet. Het is super om te horen wat anderen van een film of serie vinden en de tijd nemen om jouw stuk te lezen!

Op welke manier heeft het schrijven de manier van films kijken veranderd?
Niet heel veel, wel denken we nu vaker tijdens een film “oh dat moet ik onthouden dat is leuk voor op de blog!’

Wat zijn jullie favoriete artikelen die jullie hebben geschreven?
Fijne filmmeneerGosling
Fijne filmmeneer: Ryan Gosling
Fijne filmmeneer: Scott Eastwood

Kunnen jullie je vijf favoriete films noemen?
Onze top veranderd constant, maar er zijn natuurlijk wel een aantal all time favorites.
Omdat we met z’n tweeën zien en een top 5 bedenken heel lastig is, geven wij onze top 3.

Top 3 Marieke
3. The Green Mile
The Green Mile
2. Titanic
Titanic
1. Invictus
Invictus

Top 3 Miron
3. The Curious Case of Benjamin Button
Benjamin Button
2. De Harry Potter’s
Potter
1. Pirates of the Caribbean – At Worlds End
Pirates

Hoeveel films kijken jullie gemiddeld per week?
Dat ligt eraan hoe druk we zijn. Het liefst zoveel mogelijk… Toen we nog studeerden was dat makkelijk, maar nu wordt dat toch iets lastiger. De ene week zijn het er met gemak vijf en de andere week met moeite 1 of zelfs geen een. Over het algemeen te weinig, haha.

Hebben jullie speciale filmgerelateerde objecten in huis waar je erg trots op bent?
Marieke: Nee eigenlijk niet. Vroeger ooit een poster gehad van Titanic, maar daar houdt het wel helemaal mee op. We zijn echt van de films zelf de spullen eromheen trekken ons iets minder. Wel zijn we dol op weetjes en dus zwaar verslaafd aan IMDb!

Miron: Nee, ik ook geen.Ik had ook ooit een filmposter van Harry Potter and the Order of the Phoenix gewonnen, maar ik wist eigenlijk niet wat ik er mee aan moest (geen ruimte). Tellen soundtrack-cd’s eigenlijk ook mee? Daar heb ik er wel een paar van. Oh! En ik heb een Harry Potter t-shirt.

Zijn er nog andere weetjes die je graag zou willen delen?
Sowieso dat we het erg leuk vinden als jullie een kijkje komen nemen op www.missmovie.nl. (We lezen ook graag jullie site!) Onze lievelingsrubriek is de Fijne Filmmeneer. Iedere week zoeken weer een nieuwe en zetten hem in het zonnetje. Binnenkort zullen we deze af en toe voor de heren ook een keer afwisselen met een Fijne Filmdame. Jullie suggesties horen we natuurlijk graag!

Lees ook:

4 reacties op “Filmsite Spotlight: Miss Movie

  1. Ik volg de site al een poosje. Erg leuk blog! En… Ik vind dat Mila binnenkort wel even in het zonnetjes gezet mag worden dames 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.