De vele gezichten van… Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

Anthony Hopkins werd geboren op 31 December 1937 in Wales. Toen hij naar school ging was hij niet geïnteresseerd in studeren maar spendeerde z’n tijd liever aan schilderen/tekenen en het spelen van muziek. Acteur Richard Burton moedigde hem aan om acteur te worden en hij ging naar de Royal Welsh College of Music & Drama. Hij studeerde daarin 1957 af. Hij ging moest twee jaar militaire dienst doen. Hierna ging hij naar de Royal Academy of Dramatic Art in London. Hij begon met acteren op het toneel en was de doublure van Laurence Olivier in 1965. Elke dag dezelfde rol spelen vond hij echter niet leuk en daardoor begon hij geïnteresseerd te raken in films. Hij verscheen als eerste op TV in de BBC show A Flea in Her Ear. Z’n eerste film was The Lion in Winter (waarin ook Peter O’Toole, Katharine Hepburn en Timothy Dalton spelen). Alhoewel hij op toneel bleef verschijnen begon hij steeds meer TV en film werk te doen. Hij speelde onder andere in War and Peace, A Bridge Too Far, The Elephant Man, The Bounty, The Mask of Zorro, Meet Joe Black, Hitchcock en Thor. Zijn meest bekende rol is natuurlijk die van Dr. Hannibal Lecter in Silence of the Lambs, waarvoor hij een Oscar kreeg.

Overzicht films rollen Anthony Hopkins

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Anthony Hopkins rol?

Lees ook:

6 reacties op “De vele gezichten van… Anthony Hopkins

 1. Hoewel hij in veel producties heeft gespeeld, heb ik eigenlijk geen favoriete Hopkins rol. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de meeste films ook niet heb gezien.

  • Terwijl hij toch best wel veel toprollen heeft neergezet. Moet altijd meteen aan zijn rol in Silence of the Lambs en die in Meet Joe Black denken.

 2. Jezus wat een moeilijke vraag weer zeg 🙂

  Geen echte favo rol maar dit zijn wel positieve uitschieters
  – Hannibal Lecter (The Silence of the Lambs)
  – James Stevens (The Remains of the Day)
  – Burt Munro (The World’s Fastest Indian)

  • Goede keuzes. Heb veel goede dingen gehoord over The World’s Fastest Indian, maar ‘m nog steeds niet gezien…

Leave a Reply

Your email address will not be published.