De vele gezichten van… Paul Dano

de vele gezichten van Paul Dano

Deze week kijkt De Filmkijker naar de rollen van Paul Dano, een acteur die me voor het eerst opviel door zijn rol in Being Flynn samen met Robert de Niro. Hij maakte daarbij indruk op me. Toen begon hij me ook in andere films op te vallen en ik verbaasde me om te zien in hoeveel goede films hij de afgelopen jaren speelde.

Paul Dano werd geboren op 19 juni 1984 in New York, maar groeide op in Conneticut waar hij aan theater deed. Hij speelde in het toneelstuk Inherit the Wind en in 1998 had hij een kleine rol in de TV show Smart Guy. Z’n eerste filmrol was The Newcomers, gevolgd door andere kleine filmrollen. Hij speelde in 2 afleveringen van The Sopranos de rol van Patrick Whaley. Hierna acteerde hij in The Ballad of Jack and Rose, gevolgd door The King en Little Miss Sunshine. Daniel Day-Lewis was zo onder de indruk van hem toen hij met hem samenwerkte bij The Ballad of Jack and Rose dat hij met hem wilde werken bij There Will Be Blood. Andere films waarin hij speelde zijn Meek’s Cutoff, Knight and Day, Being Flynn, Ruby Sparks, Looper, 12 Years a Slave en Prisoners.

Overzicht films Paul Dano rollen foto's

Klik voor een grotere versie

Van links naar rechts:
Smart Guy, The Newcomers, L.I.E., Too Young to Be a Dad, The Emperor’s Club, The Girl Next Door, Taking Lives, The Sopranos, The Ballad of Jack and Rose, The King, Little Miss Sunshine, Fast Food Nation, Weapons, There Will Be Blood, Light and the Sufferer, Explicit Ills, Gigantic, Taking Woodstock, The Good Heart, Where The Wild Things Are, The Extra Man, Knight and Day, Meek’s Cutoff, Cowboys & Aliens, For Ellen, Flatscreen, Being Flynn, Ruby Sparks, Looper, 12 Years a Slave, Prisoners, Love & Mercy

Wat is jouw favoriete Paul Dano rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van… Paul Dano

Leave a Reply

Your email address will not be published.