De vele gezichten van… Catherine Keener

Catherine Keener

Catherine Keener werd geboren op 23 maart 1959 in Miami, Florida. Ze studeerde Engels en geschiedenis. Tijdens haar studie wilde ze graag fotografie doen, maar omdat die klas vol was koos ze in plaats daarvan voor theater. Hierdoor verscheen ze uiteindelijk in 1986 in TV shows, met haar eerste grote rol als Lt. Cricket Sideris in de show Ohara, met Pat Morita. Haar eerste filmrol was About Last Night. Ze kreeg een Oscar nominatie voor haar rol in Being John Malkovich. Films waarin ze speelde zijn onder andere S1m0ne, The Interpreter, The Ballad of Jack and Rose, The 40 Year Old Virgin, Capote (waarvoor ze een tweede Oscar nominatie kreeg), Friends With Money, Into the Wild, Synecdoche, New York en A Late Quartet.

Overview pictures Catherin Keener movies roles

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete Catherine Keener rol?

Lees ook:

2 reacties op “De vele gezichten van… Catherine Keener

    • Alhoewel ik die film wel gezien heb moet ik bekennen dat ik me er nog maar bijzonder weinig van herinner. In ieder geval niet meer dat ze er in speelde. Dat kan natuurlijk ook komen omdat Philip Seymour Hoffman zo goed was natuurlijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.