Wild Card (2015)

Recensie Wild Card

Is het schrijven van een recensie voor een Jason Statham film eigenlijk nodig? Als je een paar van z’n films gezien hebt en daar van hebt kunnen genieten dan is de kans dat je ook z’n nieuwste film zal willen zien. Je weet precies wat je van Statham kan verwachten: Een harde, eenzame man die het tegen een slechterik op moet nemen, veel vecht en meestal aan het einde als laatste staat. Het archetype actieheld dus. Valt Wild Card daar ook onder?

Review Wild Card

Jason Statham is Nick Wild, die werkzaam is in Las Vegas en vooral bekend staat als bodyguard. Wanneer een vriendin van hem zwaar mishandeld wordt vraagt ze hem de dader te vinden. Het blijkt het begin te zijn van een paar moeilijke dagen.

Bespreking Wild Card

Als je Wild Card wilt zien om de actie, dan is dit misschien niet de beste Statham film. De film bevat slechts 3 korte actiescenes en probeert verder vooral een dramatische sfeer te creeeren, met Statham als middelpunt. Dat lukt echter onvoldoende, wat resulteert in een film die de emoties onvoldoende weet te bespelen en ook de dorst naar actie niet weet te lessen. Een verhaallijn met een jonge gokker (Michael Angarano) die Nick vraagt hem de stad te laten zien voegt in principe niets aan het verhaal toe en wordt te gemakkelijk afgerond. Ook al speelt Statham weer de rol die je van hem kan verwachten, toch is het eindresultaat een frustrerende film die de juiste balans niet weet te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.