De vele gezichten van… Emile Hirsch

De vele gezichten van Emile Hirsch

Deze week een blik op de carriere van acteur Emile Hirsch. Hij werd geboren op 13 maart 1985 in Topanga, Californië en groeide op in zowel Los Angeles als Sante Fe. Dankzij z’n zus raakte hij geïnteresseerd in acteren en was al op 8-jarige leeftijd te zien in Woodstock, Illinois. Daarna had hij rollen in televisieseries, waaronder 3rd Rock from the Sun, Early Edition, Two of a Kind, Promised Land en diverse TV-films. Na een rol in NYPD Blue begon hij gecast te worden in serieuzere rollen en verscheen hij voor twee afleveringen in ER. Zijn eerste film was The Dangerous Lives of Altar Boys. Andere films zijn The Girl Next Door, The Mudge Boy, Imaginary Heroes en Lords of Dogtown. Into the Wild is de film waarin ik ‘m zelf voor het eerst zag in een zeer overtuigende en aangrijpende rol. Daarna verscheen hij onder andere in Speed Racer, Milk, Taking Woodstock, The Darkest Hour en Prince Avalanche.

overzicht rollen Emile Hirsch

Klik voor een grote versie

Wat is jouw favoriete Emile Hirsch rol?

Lees ook:

6 reacties op “De vele gezichten van… Emile Hirsch

  1. Hirsch vind ik een goede, maar ondergewaardeerde acteur. Into the Wild is mijn favoriet. Ik vond hem ook goed in Lone Survivor, maar kan hem ook waarderen in luchtiger werk als The Girl Next Door.

    • Ja, hij wordt inderdaad niet vaak genoemd, maar weet toch een diversiteit aan rollen neer te zetten. Helemaal met je eens!

  2. Into.the.wild. Geen twijfel over mogelijk. De film staat in mijn top 10 ooit. In The Girl Next Door kunnen we zijn talent al zien. Zijn rol in Speed Racer heb ik dan weer nooit begrepen, wat een belachelijk slechte film is dat. Dit heb ik een keer gekeken met mijn neefjes van respectievelijk 7 en 9 jaar en ook zij hadden iets van “dit gaat nergens over”. En dat van de makers van The Matrix.

    • Wow! Het is wel een film die een diepe indruk achterlaat.

      Speed Racer is inderdaad een heel erg andere film, maar aangezien door de regisseurs van de Matrix films gemaakt is was het voor hem waarschijnlijk een no-brainer aangezien iedereen naar hun films uitkeek. Ik vond het wel een vermakelijke film waar de kleuren van het scherm afspatten. Kan jouw mening daarover echter helemaal begrijpen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.