Bad Neighbours (2014)

Recensie Bad Neighbours

Een aantal jaar geleden, toen ik in een appartement woonde met onderburen had ik het geluk dat we elkaar goed begrepen. Dat betekende dat we beide muziek/films op een flink volume konden aan zetten zonder dat dit tot problemen leidde. Toen die buren vertrokken was het afwachten wat voor personen de nieuwe buren zouden zijn en deze vonden muziek ook gelukkig geen probleem. Toch had ik wel een probleem aangezien ze elke dag, wekenlang, hetzelfde nummer afspeelden. De baslijnen van het nummer begonnen op m’n zenuwen te werken en de vraag was hoe ik dit aan zou pakken, want het risico bestaat natuurlijk dat je de “natuurlijke” balans verstoort en er kans is op escalatie. Uiteindelijk hielp een vriendelijk verzoek en konden we beiden onze dingen blijven doen. Voor Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) Radner gaat dat echter heel anders.

Review Bad Neighbours

De twee zijn jonge ouders en krijgen de schrik van hun leven wanneer ze er achter komen dat de naburige woning gebruikt zal gaan worden als studentenhuis. Ze proberen initieel “cool” over te komen en met de jongens mee te feesten, maar al snel wordt de overlast ze te veel en spreken ze de leider, Teddy Sanders (Zac Efron), hier op aan. Deze luistert en spreekt met ze af dat ze zolang ze de politie niet bellen alles kunnen regelen. Toch komt het daar uiteindelijk wel toe met als gevolg een “oorlog” tussen de twee huizen. De Radners doen er alles aan om er voor te zorgen dat de studenten het huis uit moeten, terwijl ze zelf stand moeten zien te houden tegen alle overlast van de mannen van de studentenvereniging.

bespreking Bad Neighbours

De film weet de dynamiek tussen de groepen goed weer te geven en de plannen om elkaar te dwarsbomen leiden regelmatig tot grappige situaties. Door onderwerpen als het veranderen van je leven na het hebben van een kind en de extremen die studenten opzoeken om zichzelf onsterfelijk te maken weet de film regelmatig op de lachspieren te werken. Seth Rogen voelt zich thuis in het genre, maar ook Zac Efron weet een overtuigend karakter neer te zetten. Het is een komedie die misschien geen langdurende indruk achter zal laten, maar desondanks wel vermakelijk is om te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.