De vele gezichten van… Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch werd op 19 juli 1976 geboren in Londen. Z’n ouders acteren ook en toen hij studeerde maakte hij deel uit van de Rattigan Society, een club voor acteurs. Hij deed mee aan verschillende toneelstukken, maar speelde daarnaast ook rugby en schilderde. Toen hij klaar was met school gaf hij Engelse les in een Tibetaans klooster. Hij studeerde toneel aan de University of Manchester, gevolgd door training als acteur bij de London Academy of Music and Dramatic Art.

Hij is nooit met acteren in toneelstukken gestopt. In 2002 begon hij ook op TV te verschijnen in diverse shows, met gastrollen in onder andere Heartbeat, Spooks en Silent Witness. Hij had een hoofdrol in de mini serie To the Ends of the Earth en speelde in Stuart: A Life Backwards samen met Tom Hardy. Ondanks dat hij ook films doet is hij ook bij TV blijven werken. Hij verscheen in Van Gogh: Painted with Words in 2010 en speelt Sherlock Holmes. Hij speelde in films als Atonement, The Other Boleyn Girl, Tinker Tailor Soldier Spy, War Horse, The Hobbit en Star Trek Into Darkness.

Overzicht rollen Benedict Cumberbatch

Wat is jouw favoriete Benedict Cumberbatch rol?

Lees ook:

Eén reactie op “De vele gezichten van… Benedict Cumberbatch

  1. Pingback: Recensie: The Imitation Game (2014) - De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.