Escape from Planet Earth (2013)

Recensie Escape from Planet Earth

Volgens IMDB heeft 2013 een totaal van 179 geanimeerde films voortgebracht. Daarbij horen bekende titels als Frozen, Despicable Me 2, Monsters University, Cloudy with a Chance of Meatballs 2 en The Croods. Het zijn films die ik stuk voor stuk gezien heb, maar bij zo’n groot aanbod van geanimeerde films zijn er een hoop die ik gemist heb. Escape from Planet Earth is daar één van, maar aangezien de film nu beschikbaar is op DVD/Blu Ray en Netflix was het een mooie kans om deze alsnog te kijken en te zien of de film de moeite waard is.

Recensie Escape from Planet Earth

Scorch Supernova is de held op de planeet Baab. Hij is een stoere, zelfverzekerde alien (die zwaar gesponsord wordt) die elke keer weer succesvolle ruimtemissies weet uit te voeren. Zijn broer Gary is het brein achter zijn succes en helpt vanuit Mission Control waar dat moet. Wanneer er een SOS van de aarde wordt ontvangen gaat Scorch meteen weer op pad, ditmaal zonder de hulp van zijn broer (vanwege een ruzie) en wordt hij gevangen genomen. Het is aan Gary om hem te redden.

Recensie Escape from Planet Earth

De film deed me sterk denken aan een omgekeerde versie van animatiefilm Planet 51, waarbij Gary en Scorch van de aarde moeten zien te ontsnappen en daarbij diverse obstakels moeten zien te overwinnen. De animatie ziet er goed uit, maar is nergens als adembenemd als Pixar of Disney weten te produceren. Dat doet er echter niet toe, want Escape from Planet Earth is zeker voor de kleintjes (de allerjongsten zullen het hier en daar ondanks de alle leeftijden kijkwijzer misschien nog iets te spannend vinden) een erg vermakelijke film. Er zijn regelmatig verwijzingen naar andere films (zoals bijvoorbeeld de Star Wars “trench run”) en de grappen weten regelmatig hun doel te raken. Escape from Planet Earth is daarmee een leuke animatiefilm voor tussendoor.

2 reacties op “Escape from Planet Earth (2013)

Leave a Reply

Your email address will not be published.