The King of Arcades (2014)

Recensie The King of Arcades

Op het gebied van games zijn er de afgelopen jaren diverse documentaires uitgekomen. De beste op dat gebied is zonder twijfel the King of Kong, waarin Billy Mitchell het opnam tegen Steve Wiebe. Het liet goed zien wat er zich binnen deze subcultuur van fans van de oude arcade games afspeelt. Een aantal personen uit die documentaire verschijnen ook hier kort, maar naast een korte geschiedenisles met interviews met onder andere de maker van de eerste arcade game, de maker van Defender en Robotron en diverse wereldrecordhouders draait het voornamelijk om het verhaal van Richie Knucklez.

Review The King of Arcades

Knucklez is een fervent arcadegame verzamelaar die ze volledig restaureert en ook z’n eigen speelhal runt. De film weet duidelijk te maken hoe groot zijn passie voor de geschiedenis van gamen is. Iets wat ook effect heeft op zijn relatie en waardoor hij voor een moeilijke keuze staat waarbij hij moet kiezen voor z’n games of zijn gezin.

Bespreking The King of Arcades

The King of Aracdes weet een goede balans te vinden tussen historie en het persoonlijke verhaal van Richie Knucklez. Zelf ben ik opgegroeid met games en het is leuk om daar ook weer wat van terug te zien. Puntje van kritiek is dat het verhaal van Knucklez niet altijd even duidelijk uit de verf komt, waardoor je als kijker af en toe met vragen blijft zitten, vooral wat betreft de keuzes waarvoor Knucklez staat. Alhoewel The King of Kong de koning binnen het genre blijft, maakt deze documentaire zeker wel deel uit van z’n hofhouding.

3 reacties op “The King of Arcades (2014)

    • Die heb ik ook gespeeld, sterker nog, ik heb het apparaat nog in m’n berging staan. Bij mij begon het juist toen en nooit meer afgehaakt!

  1. Pingback: Recensie: GameLoading: Rise of the Indies (2015)

Leave a Reply

Your email address will not be published.