De vele gezichten van… Sean Penn

Sean Penn

Sean Penn werd geboren in Los Angeles County op 17 augustus 1960. Toen hij opgroeide woonde hij in de buurt van de broers Emilio Estevez en Charlie Sheen. Samen maakten ze korte films. Z’n eerste echte rol was in 1974 in een aflevering van Little House of the prairie (geregisseerd door zijn vader). Zijn eerste film was Taps in 1981, gevolgd door Fast Times at Ridgemont High. Die film maakte de term “dude” populair. Sindsdien verscheen hij in een groot aantal films waaronder At Close Range, Colors, We’re No Angels, State of Grace, Carlito’s Way, Dead Man Walking, The Game, The Thin Red Line, I Am Sam, Mystic River, 21 Grams, The Assasination of Richard Nixon, The Tree of Life en Gangster Squad. Sean Penn werd 5 keer genomineerd voor een Oscar en won er 2 voor zijn rollen in Mystic River en Milk.

Overzicht rollen films Sean Penn

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Sean Penn rol?

Related articles:

6 reacties op “De vele gezichten van… Sean Penn

Leave a Reply

Your email address will not be published.