In a World (2013)

Recensie In a World

“In A World…” was jaren geleden het handelsmerk van Don LaFontaine, die de voiceover deed voor honderden filmtrailers. Z’n stem werd zelfs soms “de stem van God” genoemd. Hij overleed in 2008 en langzamerhand zijn er nog maar weinig filmtrailers waar een voiceover gebruikt wordt (de uitzondering daarvoor lijken films voor kinderen te zijn). Desondanks is er nog steeds genoeg werk voor “stemacteurs” (zoals bijvoorbeeld de documentaire “I Know That Voice” aantoont). Het is een wereld waar je waarschijnlijk maar weinig aan zal denken en iets wat je meestal alleen ziet wanneer bekende acteurs stemmen voor tekenfilms aan het inspreken zijn. In a World is gebaseerd op de baan van acteren met je stem en gebruikt dit om een verhaal te vertellen. De vraag is of dat verhaal ook boeiend is.

Review In a World

Lake Bell heeft het script voor de film geschreven, geregisseerd en speelt ook de hoofdrol als Carol. Ze geeft af en toe wat stemcoaching, maar heeft zelf geen baan voor het inspreken van teksten. Dat ze wel op dat gebied bezig is komt omdat haar vader Sam (Fred Melamed) wordt gezien als de beste stem acteur van het moment. Hij wordt al ouder en is bezig om Gustav (Ken Marino) voor te bereiden om zijn positie over te nemen. De twee brengen veel tijd met elkaar door en horen op een gegeven moment van een groot project dat een grote stap zou betekenen voor hun positie in het vak. Door geluk weet Carol zich ook in de strijd te mengen die uiteindelijk erg agressief wordt waarbij ze alledrie hard vechten om de opdracht te bemachtigen.

Review In a World

Met haar eerste film laat Lake Bell zien dat ze iemand is die veel in haar mars heeft. Ze heeft een film weten af te leveren met een boeiend uitgangspunt, veel grappige situaties en veel onverwachte bekende acteurs/actrices in kleine rollen. M’n verwachtingen waren niet heel hoog, maar deze film wist me te verbazen met z’n originele concept en vermakelijke verhaal. Een film die je zeker een kans moet geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.