De vele gezichten van… Michael Douglas

De vele gezichten van... Michael Douglas

Michael Douglas werd geboren op 25 September 1944 in New Brunswick, New Jersey en is de zoon van acteur Kirk Douglas. Z’n ouder scheidden toen hij zes was en hij woonde bij z’n moeder. Hij ging naar Eaglebrook school in Deerfield, Massachusetts en besloot in z’n tienerjaren dat hij acteur wilde worden. Alhoewel z’n vader niet wilde dat hij ging acteren, bleef Michael volhouden en wilde hij bewijzen dat hij een andere acteur was dan zijn vader.

Hij begon z’n carrière in de jaren zestig en verscheen in filks en TV series. Hij begon in The Streets of San Francisco (1972-1976) als inspecteur Steve Keller. Z’n grote doorbraak kwam toen hij een rol speelde in Romancing the Stone waarna hij verscheen in films als Fatal Attraction, Wall Street, Falling Down en Basic Instinct.

Overzicht films rollen Michael Douglas foto's

Klik om te vergroten

M’n persoonlijke favoriet is zijn rol in Falling Down. Douglas is fantastisch in de rol van een man die alle dagelijkse frustraties op een extreme manier bevecht.

Wat is jouw favoriete Michael Douglas rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.