De vele gezichten van… Harrison Ford

Overzicht rollen films Harrison Ford

Harrison Ford werd geboren op 13 juli 1942 in Chicago. Toen hij opgroeide was hij erg actief in scouting en wist daar de op twee na hoogste rang te behalen (Life Scout). Op de middelbare school deed werkte hij voor het radiostation van de school en was ook sportpresentator. In 1960 slaagde hij en toen hij op de universiteit drama lessen nam was zijn interesse in acteren gewekt. Hij verhuisde in 1964 naar Los Angeles waar hij graag voice-over werk wilde doen, maar daar slaagde hij niet in. Hij tekende een contract bij Columbia Pictures waar hij $150 per week verdiende en waardoor hij een aantal kleine rollen in films kreeg. Hij speelde ook bijrollen in TV shows voor Universal. Omdat z’n carriere niet echt ontwikkelde besloot hij om timmerman te worden en werkte voor The Doors en bouwde een opnamestudio voor Sérgio Mendes.

Hij werd uiteindelijk ingehuurd om kasten te maken voor het huis van George Lucas, die hem een kleine rol aanbood in American Graffiti. Francis Ford Coppola huurde hem in om z’n kantoor uit te breiden, maar gaf en ook rollen in The Conversation en Apocalypse Now. Zijn grote doorbraak kwam toen hij de rol van Han Solo in Star Wars kreeg. Daarna verscheen hij in een groot aantal films, waaronder de Indiana Jones films, Blade Runner, Presumed Innocent, Patriot Games en The Fugitive.

Overzicht films Harrison Ford rollen

Klik om te vergroten

Wat is jouw favoriete Harrison Ford rol?

Leave a Reply

Your email address will not be published.