Last Vegas (2013)

Last Vegas review film

“Star Power” is belangrijk voor de vele Hollywoodfilms. Bekende namen trekken nu eenmaal bezoekers aan en dat is ook de reden dat de acteurs goed betaald krijgen. Last Vegas heeft op dat punt van “Star Power” een aantal troeven in de hand in de vorm van: Morgan Freeman, Robert de Niro, Michael Douglas en Kevin Kline. Het zijn stuk voor stuk Oscar winnaars die dus garant staan voor goede acteerprestaties. Aangezien de mannen langzamerhand op leeftijd beginnen te raken is een komedie waar dat de ouderdom de basis vormt dan ook geen vreemde keuze. Andere acteurs hebben dit in het verleden ook gedaan (bijvoorbeeld Al Pacino en Christopher Walken in Stand Up Guys, maar ook de vader van Michael Douglas in Tough Guys in 1986). Weten deze mannen de lachspieren te beroeren?

Last Vegas bespreking film

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert de Niro), Archie (Morgan Freeman) en Sam (Kevin Kline) zijn jeugdvrienden die na 58 jaar nog steeds contact met elkaar hebben. Ze wonen niet meer allemaal in Brooklyn waar ze zijn opgegroeid en hebben allemaal hun problemen. Paddy blijft thuis omdat hij maar niet over het verlies van z’n vrouw kan komen, Archie mag van zijn zoon bijna niets meer doen nadat hij een beroerte heeft gehad en Sam z’n relatie is niet meer zo sterk als deze vroeger was. Alleen Billy lijkt nog volop in het leven te staan en overal met volle teugen van te genieten. Wanneer hij de stap neemt om zijn vriendin ten huwelijk te vragen en te trouwen in Las Vegas besluiten z’n vrienden ook naar de stad te komen om een vrijgezellenfeest te organiseren. Wanneer ze in Las Vegas de zangeres Diana (Mary Steenburgen) tegen het lijf lopen hebben de mannen een klik met haar en speelt ze een belangrijke rol in hun avontuur in de stad.

Last Vegas recensie film

Op een schaal van nul tot hilarisch is de film zeer licht vermakelijk. Last Vegas heeft simpelweg te weinig (leuke) grappen en is zo voorspelbaar dat weermannen er jaloers op zijn. De acteurs doen hun best en het is leuk om ze te zien samenwerken, maar wanneer het materiaal niet eens het nivo van een aflevering van bijvoorbeeld Friends haalt dan valt er helaas weinig te redden. Als je verwacht dat die The Hangover is met oudere acteurs dan kan je wel eens van een koude kermis thuiskomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.